Visa gymnasium.se som: Mobil

Estetiska programmet, Bild & formgivning

Vackstanäsgymnasiet
Programinformation
Stockholm, Södertälje
Antal elever: 9 (år 1)
Estetiska programmet
  • Antagningspoäng: 213,8
    (Lägsta: 195) * statistik från 2017

Utbildningsinfo

Textil-design-Bild-och-formgivning-Vackstanäs
Högskoleförberedande utbildning i Textil design

Vackstanäsgymnasiet har valt att erbjuda profilen Textil design inom det Estetiska programmets inriktning Bild och formgivning. Utbildningen är högskoleförberedande, vilket gör att du kan studera vidare på högskolan efter din gymnasietid.

Gymnasieprogram med både praktisk och teoretisk kunskap

Estetiska programmet på Vackstanäsgymnasiet ger dig en god estetisk grund med ett fokus på textil, design, bild och formgivning. Du får kunskaper både ur ett praktiskt och teoretiskt perspektiv, och du får därför goda förutsättningar för att studera vidare efter gymnasiet oavsett om du ska söka in till en utbildning med arbetsprover eller betyg.

Fördjupning Textil design

Skolan har länge varit specialiserade på design av kläder och mode. Textil design kan dock handla om så mycket annat. Därför arbetar Vackstanäsgymnasiet även med inredning i många av de kurser du kommer läsa. Du får jobba på ett metodiskt sätt från idé till produkt, med hjälp av modellbygge, behovsanalys, mönsterkonstruktion och sömnadsprover. I flera kurser kan du välja att göra fördjupande uppgifter inom inredning eller mode. Det viktiga är att du gillar att arbeta med textil på ett praktiskt sätt.

Extra aktiviteter på Textil design

Du får möjlighet att delta i flera modevisningar på olika platser och du åker på olika studieresor. Det blir även besök på museér, aktuella mässor mm.

Behörighet

För behörighet till Estetiska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska samt minst nio andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Estetiska programmet, Bild & formgivning

Som boende i samma kommun som Vackstanäsgymnasiet söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@ksl.se

Gymnasieexamen

Estetiska programmet är ett högskoleförberedande program och leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Bild & formgivning så kommer skolan att kontakta dig.

Vackstanäsgymnasiet

Vackstanäsgymnasiet-Södertälje

Välkommen till Vackstanäsgymnasiet!

Vackstanäsgymnasiet ligger på kort avstånd från Södertälje och du tar dig enkelt hit med bussen som har anpassat sin tidtabell efter lektionstiderna. Kommer du från en annan ort så har gymnasieskolan ett internat, där du kan bo i veckorna.  Skolan...


Läs mer om Vackstanäsgymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Vackstanäsgymnasiet

Vackstanäsgymnasiet
151 66 Södertälje

 Visa telefonnummer
www.vackstanas.se


Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Estetiska programmet, Bild & formgivning, fyll i följande uppgifter: