Visa gymnasium.se som: Mobil

Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap

Utsikten - Dals-Eds Gymnasieskola
Programinformation
Ed
Samhällsvetenskapsprogrammet
Samhällsprogrammet på Utsikten

Om utbildningen

Samhällsprogrammet inriktning Samhällsvetenskap för dig med NPF-diagnos

Utbildningen på Samhällsvetenskapsprogrammet är högskoleförberedande och ger en bred kunskapsbas. Genom att bl a läsa historia, samhällskunskap, geografi och språk ger den goda kunskaper i hur vårt och andra samhällen fungerar.

Utsikten och Dals-Ed erbjuder

Med sin blygsamma storlek, skog och sjö precis utanför knuten och närhet till Dals-Eds centrum erbjuder Utsikten en unikt lugn, trygg, välkomnande och inkluderande miljö för alla, både i och utanför skolan. Förutom struktur, tydlighet och förutsägbarhet, är vår flexibilitet något som vi lägger stor vikt vid i vårt arbete. Med den utgångspunkten jobbar vi alltid för att anpassa din tid hos oss efter dina individuella behov så långt som möjligt.

NPF-anpassat

Utsiktens Samhällsprogram har helt egna lokaler anpassade för dig med NPF-variationer, bl.a. genom en visuellt avskalad studiemiljö. De flesta av dina lärare har sitt arbetsrum bara några meter från ditt hemklassrum vilket gör dem väldigt tillgängliga för dig som elev. Dina studier organiseras, planeras och genomförs utifrån en tydlig struktur där din delaktighet är ett viktigt inslag. Utifrån varje elevs behov arbetar vi fram rutiner, visuella strukturer, scheman och undervisningssätt.

Dessa olika åtgärder syftar till att skapa en så stressfri studiemiljö som möjligt.

Vårt samhällsprogram i korta drag:

  • Du har ett hemklassrum med egen arbetsplats.
  • Du ingår i en liten undervisningsgrupp.
  • Du har tillgång till en egen skoldator under studietiden.
  • Du får ett sammanhängande schema med regelbundna tider.
  • Våra lärare och specialpedagoger finns tillgängliga för att planera dina studiertillsammans med dig.
  • Boende kan sökas som en insats via LSS.
  • Om du bor på internatet har du en mentor i skolan och en i boendet.
  • Tillsammans med dina mentorer följer du upp studie- och boendeplaner.
  • Du erbjuds en boende- och studiemiljö som präglas av tydlighet, lugn och ro.

LSS-boende

Som elev hos oss har du möjlighet att söka en plats i vårt boende med särskild service. Boendet är öppet under skolveckan och personal, stödpedagoger och stödassistenter, finns på plats efter skolans slut, kväll och natt. Genom personalens stöd fördjupar du dina kunskaper om boende och fritid. Skolan och boendet samarbetar för att just du, utifrån dina förutsättningar ska klara av vad som krävs för ett så självständigt vuxenliv som möjligt. Tillsammans med din boendementor utvecklar du en individuellt anpassad plan för din självständiga utveckling.

Du har tillgång till eget möblerat rum och delar gemensamma utrymmen med övriga elever i boendet. Lunch serveras på skolan och övriga måltider, frukost, middag, och kvällsmat intas på boendet. Kvällsmaten handlas med personalstöd och betalas av eleven själv. Elevhemmet är precis som skolan vackert beläget, nära både skog och sjö och skolans bussar finns till förfogande under elevernas fritid.

Aktiviteter

En meningsfull fritid är viktigt! Våra fritidsaktiviteter utgår från dina intressen och i nuläget erbjuder vi bla. bowling, fotboll, gym och friskis och svettis. Vi försöker även tillgodose de intressen som ligger utanför sportarenan som tex musik, pyssel, spel etc med träffar i mindre grupp eller som aktivitet på ditt egna internat.

Sysslor

Att bo på internat innebär att du får en unik chans att utvecklas och bli en självständig
individ. Därför får du bl.a. träna på vardagssysslor såsom handling, tvätt och städ. Du får stöttning från både från personal och manualer, där personalen backar allt eftersom du blir mer trygg och klarar mer själv.

Intresserad?

Är du intresserad och vill veta mer om Utsiktens Samhällsvetenskapsprogram med inriktning Samhällsvetenskap för dig med NPF-diagnos, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap

Som boende i samma kommun som Utsikten - Dals-Eds Gymnasieskola söker du till programmet via Antagningskansliet i Uddevalla. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Gymnasiekontoret 451 81 UDDEVALLA
Telefon: 0522-696000 
E-post: antagning@uddevalla.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

Utsikten - Dals-Eds Gymnasieskola

Utsikten - Dals-Eds Gymnasieskola

Välkommen till Utsikten - Dals-Eds Gymnasieskola!

Vackert belägen i Ed i Dalsland vid sjöar och orörd vildmark hittar du Utsikten - Dals-Eds Gymnasieskola. På Utsikten kan du plugga till färdigutbildad skandinavisk friluftsguide tillsammans med elever ifrån Norge och Danmark eller på lärlingsutbildningen mot Trädgård. Utsikten erbjuder...


Läs mer om Utsikten - Dals-Eds Gymnasieskola och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Utsikten - Dals-Eds Gymnasieskola

Nössemarksvägen 10
668 31 Ed

 Visa telefonnummer
www.utsikten.info Utbildningens hemsida

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap från Utsikten - Dals-Eds Gymnasieskola, fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Du kanske också är intresserad av: