Visa gymnasium.se som: Mobil

Hotell- och turismprogrammet

Uppsala yrkesgymnasium
Programinformation
Uppsala
Antal elever: cirka 50 (.)
Hotell- och turismprogrammet
  • Antagningspoäng: 142,5
    (medelvärde: 216,3) * statistik från 2020
Två elever som arbetar i en hotellreception

Om utbildningen

Gör världen till din arbetsplats på Hotell- och turismprogrammet på Uppsala yrkesgymnasium

Tycker du om att möta människor och skapa nya upplevelser eller är du nyfiken på att jobba utomlands? Gå hotell- och turismprogrammet på Uppsala yrkesgymnasium Ekeby. Efter utbildningen har du stor chans att få jobb. Du kan också plugga vidare. I utbildningen ingår 15 veckors praktik.

Det här är hotell- och turismprogrammet

Hotell- och turismprogrammet är ett yrkesprogram som leder till en yrkesexamen. Programmet finns på Uppsala yrkesgymnasium Ekeby. Du får en utbildning inom hotell- och turismbranschen genom teoretiska studier, resor och studiebesök. Du får även kompetens inom servering, mat och dryck. 

Uppsala yrkesgymnasium Ekeby har utbildat ungdomar inom hotell och turism i mer än 20 år. Skolans lärare har erfarenhet från olika yrken i branschen och bra kontakter.

Här är exempel på yrken du kan välja

  • hotellanläggningar över hela världen
  • konferensanläggningar över hela världen

Alla elever har praktik

I alla yrkesprogram ingår 15 veckors arbetsplatsförlagt lärande (APL), alltså praktik på en arbetsplats. Om du vill söka praktik utomlands har skolan utbytesprojekt i andra länder. För utlandspraktik samarbetar skolan bland annat med turistanläggningar och hotell i Thailand och Sydafrika. Praktiken ger dig kunskaper i yrket, arbetslivserfarenhet och kontakter. Tack vare goda branschkontakter kan skoian erbjuda bra praktikplatser som ofta leder till jobb direkt efter utbildningen.

Yrkesprogrammen och högskolebehörighet

På hotell- och turismprogrammet kan du få grundläggande högskolebehörighet. Då väljer du kurserna svenska 2, svenska 3 (eller svenska som andraspråk 2 och svenska som andraspråk 3) samt kursen Engelska 6. Dessa kurser kan du läsa inom ramen för din yrkesexamen på 2500 p. Kurserna väljer du när du börjat på utbildningen och du läser dem i årskurs 2 och 3. 

Lär dig ett yrke och få en gymnasieutbildning

När du pluggar på ett yrkesprogram får du en gymnasieutbildning samtidigt som du lär dig ett yrke. Du kan börja jobba direkt efter utbildningen eller fortsätta studera inom yrkeshögskolan. Du kan också välja att läsa extra kurser för att studera vidare på högskolan.

På yrkesprogrammen är de gemensamma ämnena engelska, historia, idrott och hälsa, matematik, naturkunskap, religionskunskap, samhällskunskap och svenska eller svenska som andraspråk. På yrkesprogrammen läser du fler yrkesämnen, så kallade karaktärsämnen, och mindre av de ämnen som du har läst i grundskolan. Utöver det får du möjlighet att specialisera dig mer inom programmet, det kallas för programfördjupning.

Lärlingsutbildning på inriktningen Hotell & konferens

Du kan även läsa Hotell- och turismprogrammet med inriktning Hotell & konferens som lärlingsutbildning på Uppsala yrkesgymnasium. Lärlingsutbildning innebär att du tillbringar minst hälften av utbildningen ute på en arbetsplats. Som lärling på inriktningen Hotell & konferens Hotell och konferens lär du dig hur man planerar, organiserar och genomför olika event, möten och konferenser. Du får även fördjupade kunskaper i bemötande och service. Efter att ha gått inriktning Hotell & konferens kan du arbeta i reception eller med våningsservice, konferens, mässor, evenemang och försäljning.

Är du intresserad och vill veta mer om Hotell- och turismprogrammet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Hotell- och turismprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Hotell- och turismprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Hotell- och turismprogrammet

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Uppsala. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Uppsala kommun Gymnasieantagningen, 753 75 UPPSALA
Telefon: 018-727 20 50
Mejladress: gymnasieantagningen@uppsala.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Hotell- och turismprogrammet så kommer skolan att kontakta dig.

Uppsala yrkesgymnasium

Välkommen till en jobbigare skola - Uppsala yrkesgymnasium

Uppsala yrkesgymnasium är störst i Uppsala på gymnasial yrkesutbildning. Du får en utbildning som ofta leder till jobb efter examen. Skolan har goda branschkontakter i Sverige och utomlands för att säkerställa god kvalitet och rätt innehåll på deras utbildningar. På...


Läs mer om Uppsala yrkesgymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Uppsala yrkesgymnasium

Jälla
75594 Uppsala

 Visa telefonnummer
yrkesgymnasium.uppsala.se


Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Hotell- och turismprogrammet från Uppsala yrkesgymnasium, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Uppsala yrkesgymnasium
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information