Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Handels- och administrationsprogrammet, Handel & service

Uppsala yrkesgymnasium
Programinformation
Uppsala
Antal elever: cirka 20 (.)
Handels- och administrationsprogrammet
  • Antagningspoäng: 150,0
    (medelvärde: 194,8) * statistik från 2019/20

Om utbildningen

Handels- och administrationsprogrammet på Uppsala yrkesgymnasium Ekeby

En lärlingsutbildning för dig som vill arbeta med försäljning, inköp, reklam, service, ekonomi och mycket annat. En lärlingsutbildning passar dig som vill lära dig ett yrke på en arbetsplats istället för i skolbänken. En stor del av utbildningen sker på en arbetsplats tillsammans med en handledare.

Handels- och administrationsprogrammet (HA) är ett brett program för dig som tycker om service och bemötande och trivs i mötet med människor. HA ger dig en mycket god grund för ett framtida yrke som säljare, inköpare, marknadsförare eller småföretagare. Du kan antingen arbeta med privatpersoner som kunder eller erbjuda andra företag dina varor eller tjänster. Du kommer att få lära dig det mesta om hur ett företag fungerar, hur en affärsidé kommer till och kan se ut, hur ekonomi och administration fungerar, hur olika typer av marknadsföring fungerar, hur kunder bemöts och hur säljarkåren uppträder samt hur man praktiskt arrangerar t.ex. en butiksskyltning och mycket mer.

Många möjligheter efter gymnasieexamen

Handels- och administrationsprogrammet lär dig också att kunna skapa en säljande hemsida, sköta ekonomin och pappersarbetet i ett företag.

Detta är ett brett program som ger dig möjlighet till arbete direkt efter skolan. Exempel på yrkesutgångar är butikssäljare, kundservice och reception.

Inriktning Handel och service 

Väljer du inriktningen Handel och service får du fördjupade kunskaper inom handel och försäljning. Du får lära dig att arbeta kundorienterat och målinriktat och att lyssna till kundens behov. Du får också fördjupa dina kunskaper i marknadsföring av varor och tjänster och lära dig utforma informations- och reklammaterial. Det ingår också att planera säljkampanjer och göra marknadsundersökningar.

Är du intresserad och vill veta mer om Handels- och administrationsprogrammet, Handel & service, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Handels- och administrationsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Handels- och administrationsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Handels- och administrationsprogrammet, Handel & service

Som boende i samma kommun som Uppsala yrkesgymnasium söker du till programmet via Gymnasieantagningen Uppsala. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Uppsala kommun Gymnasieantagningen, 753 75 UPPSALA
Telefon: 018-727 20 50
E-post: gymnasieantagningen@uppsala.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Handels- och administrationsprogrammet, Handel & service så kommer skolan att kontakta dig.

Uppsala yrkesgymnasium

Uppsala yrkesgymnasium

Välkommen till en jobbigare skola - Uppsala yrkesgymnasium

Uppsala yrkesgymnasium är störst i Uppsala på gymnasial yrkesutbildning. Du får en utbildning som ofta leder till jobb efter examen. Skolan har goda branschkontakter i Sverige och utomlands för att säkerställa god kvalitet och rätt innehåll på deras utbildningar. På...


Läs mer om Uppsala yrkesgymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Uppsala yrkesgymnasium

Jälla
75594 Uppsala

 Visa telefonnummer
yrkesgymnasium.uppsala.se


Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Handels- och administrationsprogrammet, Handel & service från Uppsala yrkesgymnasium, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Uppsala yrkesgymnasium
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Du kanske också är intresserad av: