Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt arbete

Uppsala yrkesgymnasium
Programinformation
Uppsala
Antal elever: cirka 30 (.)
Barn- och fritidsprogrammet
  • Antagningspoäng: 140,0
    (medelvärde: 201,0) * statistik från 2019/20

Om utbildningen

Barn- och fritidsprogrammet för dig som vill arbeta med pedagogik

En lärlingsutbildning där målet är att öppna dörren till ett arbete med människor. En lärlingsutbildning innebär att hälften av din utbildning sker på en arbetsplats. 

Barn- och fritidsprogrammet (BF) vänder sig till dig som vill arbeta med barn, ungdomar eller vuxna i pedagogiska eller sociala sammanhang: Helt enkelt arbeta med människor.

Kanske har du tänkt dig en framtid inom det pedagogiska området och jobba som t.ex. barnskötare, förskollärare, lärare. Då är BF med inriktning Pedagogiskt Arbete rätt för dig. På programmet läser du om människans utveckling och lärande där ämnen som pedagogik, psykologi och sociologi ingår. Du får lära dig att planera, organisera och leda en mängd olika aktiviteter. Allt för att kunna samverka med andra, utveckla goda ledaregenskaper och ha ett etiskt och respektfullt förhållningssätt i mötet med andra människor.

Efter examen har du de kunskaper som behövs för att arbete med barn, ungdomar eller vuxna inom pedagogiska yrkesområden.

Pedagogiskt arbete

Detta är inriktningen för dig som vill arbeta med barn och ungas utveckling och lärande som barnskötare eller elevassistent alternativt siktar på vidare studier till förskollärare eller lärare. Du får både praktiska och teoretiska kunskaper om olika pedagogiska verksamheter som förskola, skola och fritidshem samt kunskaper om att planera och genomföra aktiviteter inom dessa verksamheter.

Är du intresserad och vill veta mer om Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt arbete, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Barn- och fritidsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Barn- och fritidsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt arbete

Som boende i samma kommun som Uppsala yrkesgymnasium söker du till programmet via Gymnasieantagningen Uppsala. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Uppsala kommun Gymnasieantagningen, 753 75 UPPSALA
Telefon: 018-727 20 50
E-post: gymnasieantagningen@uppsala.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt arbete så kommer skolan att kontakta dig.

Uppsala yrkesgymnasium

Uppsala yrkesgymnasium

Välkommen till en jobbigare skola - Uppsala yrkesgymnasium

Uppsala yrkesgymnasium är störst i Uppsala på gymnasial yrkesutbildning. Du får en utbildning som ofta leder till jobb efter examen. Skolan har goda branschkontakter i Sverige och utomlands för att säkerställa god kvalitet och rätt innehåll på deras utbildningar. På...


Läs mer om Uppsala yrkesgymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Uppsala yrkesgymnasium

Jälla
75594 Uppsala

 Visa telefonnummer
yrkesgymnasium.uppsala.se


Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt arbete från Uppsala yrkesgymnasium, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Uppsala yrkesgymnasium
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Du kanske också är intresserad av: