Visa gymnasium.se som: Mobil

Ekonomiprogrammet, Ekonomi

Fyrisskolan
Programinformation
Uppsala
Antal elever: cirka 60 (.)
Ekonomiprogrammet
  • Antagningspoäng: 122,5
    (medelvärde: 220,0) * statistik från 2019/20

Om utbildningen

Ekonomiprogrammet

Ekonomiprogrammet är ett högskoleförberedande program. Efter examen från programmet har du kunskaper för högskolestudier inom främst ekonomi, juridik och andra samhällsvetenskapliga områden. Du utvecklar dina kunskaper i samhällsekonomi, företagsekonomi, entreprenörskap och juridik. Utbildningen utvecklar också dina kunskaper om hur människor tänker, känner och handlar. Sådana kunskaper är viktiga vid beslut och bedömningar inom både ekonomi och juridik. Den ska även belysa det juridiska, moraliska och miljömässiga ansvar som följer av företagande.

På Fyrisskolan finns två inriktningar på Ekonomiprogrammet: Ekonomi och Juridik

Inriktning Ekonomi 

Denna inriktning vänder sig till dig som är intresserad av entreprenörskap och kanske vill starta eget företag i framtiden.

I utbildningen startar du i åk 3 ett eget UF-företag (Ung Företagsamhet) tillsammans med några klasskamrater. Här integreras flera kurser i företagsarbetet, bland annat marknadsföring, du som elev får många lektionstimmar till att driva och arbeta med ert företag. Eleverna får under stor frihet och ansvarstagande arbeta med sitt företag. Som stöd finns engagerade lärare och rådgivare från näringslivet. Detta arbetssätt ger en bra verklighetsförankring av den teori som ingår i utbildningen, tränar din självständighet och ökar tron på dig själv och din förmåga. Utbildningen ger god träning i både muntlig och skriftlig kommunikation. En lång tradition av framgångsrik entreprenörsutbildning och erfarna lärare ger dig tillgång till ett brett kontaktnät av personer från näringslivet och tidigare elever på denna utbildning.

Studierna på ekonomiprogrammet med ekonomiinriktning bygger i stor utsträckning på ämnesintegration, blockläsning och projektarbetsform. Arbetssättet ger dig bättre förmåga att arbeta tillsammans i ett team och ta eget ansvar för ditt skolarbete.

Varje elev som lämnar utbildningen skall oavsett framtida yrkesval, från sin nivå ha utvecklats emot ett entreprenörmässigt förhållningssätt på en bas av goda ämneskunskaper.

Är du intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Ekonomi, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Ekonomiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Ekonomiprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Ekonomiprogrammet, Ekonomi

Du söker programmet via Gymnasieantagningen Uppsala. Om du bor i en kommun som inte ingår i antagningskansliet söker du istället via din hemkommun.
Postadress: Uppsala kommun Gymnasieantagningen, 753 75 UPPSALA
Telefon: 018-727 20 50
E-post: gymnasieantagningen@uppsala.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Ekonomi så kommer skolan att kontakta dig.

Fyrisskolan

Fyrisskolan

Fyrisskolan – där alla kan satsa på framtiden!

På Fyrisskolan har alla möjligheten att satsa på studierna. Skolan är modern med fräscha och välutrustade lokaler och ett prisbelönt skolbibliotek. Här finns också kunniga lärare som vill att du ska lyckas och utvecklas. Fyrisskolan erbjuder en mångfald av program,...


Läs mer om Fyrisskolan och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Fyrisskolan

Götgatan 17-21
752 22 Uppsala

 Visa telefonnummer
www.fyrisskolan.uppsala.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Ekonomiprogrammet, Ekonomi från Fyrisskolan, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Fyrisskolan
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Du kanske också är intresserad av: