Ellen Fries skolbyggnad

Välkommen till Ellen Fries gymnasium i Uppsala!

Ellen Fries gymnasium är en nyöppnad skola som ligger mitt i Uppsala, alldeles intill Fyrisån. Skolans lokaler består av en äldre och en modernare del. I den äldre delen, som kallas Magdeburg, har skolverksamhet bedrivits ända sedan 1800-talet. Hela skolan är nyrenoverad och anpassad för att skapa en behaglig ljud- och ljusmiljö där du som elev får bra studiero. På skolan finns ett kafé, bibliotek och en nyrenoverad skolrestaurang där skolans egna kockar lagar bra mat från grunden.

Erfarna lärare

Lärarna på Ellen Fries gymnasium är erfarna och engagerade i undervisningen. Som elev har du möjlighet att påverka planeringen och upplägget, så att du ska kunna utvecklas så mycket som möjligt. Undervisningen är tvärvetenskaplig och undersöker ämnen från olika perspektiv och utgångspunkter så att du ska få en bred förståelse för varje ämne. Skolan arbetar mot tydliga mål inom varje steg i lärandet och lärarna brinner för att eleverna ska få med sig så mycket kunskap som möjligt. På Ellen Fries gymnasium är det viktigt att alla elever når sina mål.

Nå dina mål på Ellen Fries gymnasium

Så att varje elev ska kunna utvecklas engagerar sig skolpersonalen i hur just du lär dig bäst. Lärare, mentorer och studie- och yrkesvägledare finns på plats för att ge dig hjälp och stöd inför dina framtidsmål. Lärarna är flexibla och erbjuder variation i undervisningen så att varje elev ska få de bästa förutsättningarna för att lära och uppnå sina mål. Ellen Fries gymnasium arbetar hela tiden med FN:s globala mål och lägger stor vikt vid hållbarhet.

Ellen Fries gymnasiums fyra grundpelare är nyfikenhet, målmedvetenhet, tillgänglighet och hållbarhet.

UF-företag och samarbeten

På Ellen Fries gymnaisum börjar du med Ung Företagsamhet (UF) i årskurs 1. Du får då prova på att starta ett UF-företag tillsammans med din klass och lära dig om entreprenörskap och samarbete. I årskurs 3 får du starta ditt eget UF-företag, antingen själv eller med några kamrater. Skolan har också bra samarbeten med Uppsala universitet och företagare i Uppsala vilket gör att du får möjlighet till att skapa kontakter, göra studiebesök, och prova på anställningsintervjuer – så att du kan känna dig riktigt redo inför framtiden!

Är du intresserad och vill veta mer om Ellen Fries gymnasium, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan. Visa alla utbildningar på Ellen Fries gymnasium

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill bli kontaktad av Ellen Fries gymnasium.

Ellen Fries gymnasium

Västra Strandgatan 11
753 11 Uppsala

ellenfriesgymnasium.uppsala.se

För att beställa information från Ellen Fries gymnasium, fyll i följande uppgifter:

Det finns inga recensioner än.