Visa gymnasium.se som: Mobil

Naturbruksprogrammet, Djurvård: Hund

Uppsala yrkesgymnasium Jälla
Programinformation
Uppsala
Antal elever: cirka 150 (.)
Naturbruksprogrammet
  • Antagningspoäng: 90,0
    (medelvärde: 212,7) * statistik från 2021
En elev tar hand om en hund

Om utbildningen

Arbete med hund, för dig som älskar hundar!

Vill du träna hundar eller starta eget hunddagis? Gå naturbruksprogrammet med inriktning yrkesmässigt arbete med hund på Uppsala yrkesgymnasium. Efter utbildningen har du stor chans att få jobb. Du kan också plugga vidare. I utbildningen ingår minst 15 veckors praktik.

Det här är naturbruksprogrammet, arbete med hund

Naturbruksprogrammet med inriktningen yrkesmässigt arbete med hund är ett yrkesprogram som leder till en yrkesexamen. Programmet finns på Uppsala yrkesgymnasium Jälla.

Inriktningen ger dig en bra grund att stå på för ett framtida arbete med hundar. Från enklare hundsjukvård till avel, uppfostran och anatomi till lagar och bestämmelser. Du får också de delar som krävs för att starta ett eget hunddagis. På skolan får du möjlighet att arbeta på skolans hunddagis med elevhundar, personalhundar och hundar utifrån.

På skolan finns en 600 kvadratmeter stor träningsplan inomhus med konstgräs. Där kan du som elev träna hund i en skyddad miljö. Skolan har även en träningsplan utomhus med agilitybana och skogen nära med motionsslingor. För att kunna arbeta med hundtrim finns ett rum med badkar och trimutrustning.

Här är exempel på yrken du kan välja

Som elev kommer du att ha de kunskaper som krävs för att starta hunddagis, arbeta med djurvård, hundtrim samt olika former av hundträning. Du kommer att bli duktig på att hantera olika typer av hundar och få goda kunskaper om hundbranschen. Efter avslutad utbildning kan du arbeta:

  • på hunddagis
  • som instruktör 
  • på hundtrim
  • med djursjukvård
  • med avel

Alla elever har praktik

I alla yrkesprogram ingår minst 15 veckors arbetsplatsförlagt lärande (APL), alltså praktik på en arbetsplats. Praktiken ger dig kunskaper i yrket, arbetslivserfarenhet och kontakter. Tack vare goda branschkontakter kan skolan erbjuda bra praktikplatser som ofta leder till jobb direkt efter utbildningen. Du har möjlighet att göra praktik här eller ute i Europa.

Yrkesprogrammen och högskolebehörighet

På naturbruksprogrammet med inriktning yrkesmässigt arbete med hund kan du få grundläggande högskolebehörighet. Då väljer du kurserna svenska 2, svenska 3 (eller svenska som andraspråk 2 och svenska som andraspråk 3) samt kursen Engelska 6. Dessa kurser kan du läsa inom ramen för din yrkesexamen på 2500 p. Kurserna väljer du när du börjat på utbildningen och du läser dem i årskurs 2 och 3. 

Lär dig ett yrke och få en gymnasieutbildning

När du pluggar på ett yrkesprogram får du en gymnasieutbildning samtidigt som du lär dig ett yrke. Du kan börja jobba direkt efter utbildningen eller fortsätta studera inom yrkeshögskolan. Du kan också välja att läsa extra kurser för att studera vidare på högskolan.

På yrkesprogrammen är de gemensamma ämnena engelska, historia, idrott och hälsa, matematik, naturkunskap, religionskunskap, samhällskunskap och svenska eller svenska som andraspråk. På yrkesprogrammen läser du fler yrkesämnen, så kallade karaktärsämnen, och mindre av de ämnen som du har läst i grundskolan. Utöver det får du möjlighet att specialisera dig mer inom programmet, det kallas för programfördjupning.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Djurvård: Hund, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Naturbruksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturbruksprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Naturbruksprogrammet, Djurvård: Hund

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Uppsala. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Uppsala kommun Gymnasieantagningen, 753 75 UPPSALA
Telefon: 018-727 20 50
Mejladress: gymnasieantagningen@uppsala.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Djurvård: Hund så kommer skolan att kontakta dig.

Uppsala yrkesgymnasium Jälla

Om oss

Vi är Uppsalas största yrkesgymnasium och är ledande inom utbildningar som är efterfrågade på arbetsmarknaden och ofta leder till jobb direkt efter gymnasiet. Här får du både praktisk och teoretisk kunskap i trivsamma miljöer. Vi har goda kontakter med näringslivet...


Läs mer om Uppsala yrkesgymnasium Jälla och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Uppsala yrkesgymnasium Jälla

Jälla
75594 Uppsala

 Visa telefonnummer
yrkesgymnasium.uppsala.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Naturbruksprogrammet, Djurvård: Hund från Uppsala yrkesgymnasium Jälla, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Uppsala yrkesgymnasium
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information