Svara på vår undersökning gymnasievalsrapporten och ha chans att vinna biobiljetter! 📽️ Gör undersökningen här!

Barn- och fritidsprogrammet

Barn- och fritidsprogrammet

Antal elever
Antal elever: cirka 70 (.)
Antagningspoäng (2022)
Antagningspoäng: 100,0
(medelvärde: 196,6)
Antal elever
Antal elever: cirka 70 (.)
Antagningspoäng (2022)
Antagningspoäng: 100,0
(medelvärde: 196,6)

Om utbildningen

Barn- och fritidsprogrammet passar dig som vill jobba med barn, ungdomar och vuxna i olika åldrar och med olika förutsättningar. Under programmets gång får du kunskaper inom pedagogik, hälsa och socialt arbete.

Undervisningen på barn- och fritidsprogrammet är både teoretisk och praktisk. I programmet ingår 15 veckors praktik där du får möjlighet att omsätta dina teoretiska kunskaper i praktiken. Barn- och fritidsprogrammet är ett yrkesförberedande program som leder till en yrkesexamen och förbereder dig inför att jobba som exempelvis barnskötare, elevassistent eller fritidsledare.

Behörighet

För behörighet till Barn- och fritidsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Barn- och fritidsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Barn- och fritidsprogrammet

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Uppsala. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Uppsala kommun Gymnasieantagningen, 753 75 UPPSALA
Telefon: 018-727 20 50
Mejladress: gymnasieantagningen@uppsala.se
Katedralskolan Uppsala
Skolgatan 2
75312 Uppsala

Välkommen till Katedralskolan Uppsala!

På Katedralskolan i Uppsala möter eleverna en perfekt mix av nytt och gammalt. Vad sägs om modern och spännande undervisning i historiska lokaler, Uppsalas största utbud av kurser i moderna och klassiska språk - och kanske de äldsta och mest...

Läs mer om Katedralskolan Uppsala och visa alla program.

Recensioner

Snittbetyg: 4

Baseras på 2 recensioner
Skriv en recension
4/5
BF tjej
30 mar 2023
Toppen skola

Jag uppskattade den öppna kommunikationen, otroliga lärare, roliga klasser och maten är okej, det finns cafeteria & Ica nära, fina lokaler och bra utvalda lärare som gillar sina...

Visa hela
4/5
Annie
16 dec 2022

Klassiska lokaler, många fina minnen från 1980 talet här. Centralt och här fanns alla lokaler som behövdes. Roligt att gå i så anrika lokaler

Sponsrad