Visa gymnasium.se som: Mobil

Teknikprogrammet, Teknikvetenskap

Fyrisskolan
Programinformation
Uppsala
Antal elever: cirka 180 (.)
Teknikprogrammet
  • Antagningspoäng: 155,0
    (medelvärde: 231,9) * statistik från 2021
(Läs mer) Öppet hus
2022-01-26

Om utbildningen

Teknikprogrammet

Har du många goda idéer och kluriga lösningar? Är du en naturvetare som gillar tekniska ämnen? Vill du bli en designer som formger nya produkter? Eller bidra med tekniska lösningar på miljöfrågor? Då är teknikprogrammet rätt för dig. 

Teknikprogrammet är för dig som är en teoretisk praktiker–  du får alla möjligheter att jobba med hela processen från ingenjörsmässiga idéer på ritbordet, till produktion och färdigställande, hela tiden med tillgång till gedigen hjälp från våra erfarna lärare. I utbildningen ingår exempelvis att göra ritningar, utföra beräkningar, kalkyler, att kommunicera med hjälp av dator och nätverk. Teori, praktik och laborationer varvas med arbete i högteknologisk miljö. På teknikprogrammet har du möjlighet att utveckla din entreprenörsanda och starta företag inom ung företagsamhet – kanske just du blir årets uppfinnare? 

Programmet riktar sig till dig som vill ha en bas för vidare studier inom teknikområdet – på samtliga inriktningar ges möjlighet att läsa in högskolebehörighet till tekniska utbildningar, eller vill gå direkt ut i arbetslivet. Sedan hösten 2015 kan man läsa till gymnasieingenjör på Fyrisskolan genom ett påbyggnadsår inom produktion och automation. 

Inriktning Teknikvetenskap

Den snabba tekniska utvecklingen inom teknikföretagen ställer allt högre krav på kompetens. Tyngdpunkten ligger på teoretiska kunskaper inom teknikområdet men det ges även möjlighet till praktisk tillämpning. Du fördjupar din teoretiska kunskap och förbereder dig väl till fortsatta studier till ingenjörsyrken på högskolan. För dig som vill få en bred naturvetenskaplig utbildning. 

Är du intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Teknikvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Teknikprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Teknikprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Teknikprogrammet, Teknikvetenskap

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Uppsala. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Uppsala kommun Gymnasieantagningen, 753 75 UPPSALA
Telefon: 018-727 20 50
Mejladress: gymnasieantagningen@uppsala.se

Certifiering

Teknikcollege

Teknikcollege

Teknikcollege är en certifiering utfärdad av Industrirådet. Du går en utbildning som matchar de behov som Sveriges mest innovativa och spännande industriföretag har.

Läs mer om Teknikcollege här!

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Teknikvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

Fyrisskolan

Fyrisskolan – där alla kan satsa på framtiden!

På Fyrisskolan har alla möjligheten att satsa på studierna. Skolan är modern med fräscha och välutrustade lokaler och ett prisbelönt skolbibliotek. Här finns också kunniga lärare som vill att du ska lyckas och utvecklas. Fyrisskolan erbjuder en mångfald av program,...


Läs mer om Fyrisskolan och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Fyrisskolan

Götgatan 17-21
752 22 Uppsala

 Visa telefonnummer
www.fyrisskolan.uppsala.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Teknikprogrammet, Teknikvetenskap från Fyrisskolan, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Fyrisskolan
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information