Visa gymnasium.se som: Mobil

International Baccalaureate - Asien

United World Colleges
Programinformation
Bangkok, Indien, Peking, Singapore, Tokyo
International Baccalaureate
UWC Asien

Om utbildningen

International Baccalaureate - Asien

IB är en universitetsförberedande utbildning som ger behörighet till såväl svenska som utländska universitet. I enskilda fall måste komplettering ske för särskild behörighet till svenska universitet, beroende på vilken utbildning man söker. Svenskar med IB-examen brukar kunna komplettera utan svårigheter.

På IB läser du färre ämnen än vad som är vanligt på svenska gymnasiet. IB-ämnena är mer omfattande och ger möjlighet till större fördjupning. På de flesta UWC-skolor sker all undervisning, förutom språk, på engelska. 

Som svensk stipendiat på UWC-skolor som erbjuder lärarledd undervisning i svenska förväntas du också välja svenska som ett av dina 6 IB-ämnen. UWC Sverige kan medge dispens om en stipendiat begär det och har goda anledningar. Vi uppmuntrar även våra stipendiater vid skolor som inte erbjuder lärarledd undervisning i svenska att läsa svenska A ”self-taught”. 

Betygsbedömningen görs främst vid avslutande skriftliga och muntliga examina (IB final exams), men även genom skolarbete som redovisas under de två åren. Godkända examensresultat leder till ett IB-diplom som accepteras av många universitet i världen.

Studierna på UWC är krävande men givande. De förutsätter självständigt och disciplinerat arbete i högre utsträckning än det svenska gymnasiet. Klasserna på UWC är små och varje elev har en studiehandledare. Studiemotivationen bland eleverna är generellt hög.

UWC i Indien

I västra Indien ligger Mahindra College. Campuset sträcker sig över 60 hektar på ett reservat med utsikt över dalarna Mulshi och Kolvan. Skolan har ett stort fokus på biologisk mångfald och hållbarhet.

UWC i Thailand

År 2008 öppnade UCW i Phuket, Thailand. Skolan är omringad av gummiträdsplantager och regnskog, och karaktäriseras av de gröna bergen långt ifrån en stressig stadskärna.

UWC i Singapore

Skolan i Singapore öppnade redan 1971, och blev en del av UCW 1975. Skolan är uppdelad i två olika campus, Dover Campus - som under 1990-talet expanderade för att inkludera elever från fyra års ålder, och East Campus som kunde addera 2500 elever till UWCs gemenskap.

UWC i Kina

I Kina finns det två UCW-skolor, en i Hong Kong och en i Changsu. I Hong Kong öppnade skolan i september 1992, och blev Asiens andra UCW-skola. I Changsu öppnade skolan 2015, och är idag hem till över 400 elever.

UWC i Japan

Hösten 2017 tog UCW-skolan i Japan emot sina första elever. Skolan ligger i Karuizawa, 150 km nordväst om Tokyo. 

Är du intresserad och vill veta mer om International Baccalaureate - Asien, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Gymnasieexamen

International Baccalaureate leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen som ger dig behörighet att studera vidare både i Sverige men även i andra, främst engelsktalande, länder.

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om International Baccalaureate - Asien så kommer skolan att kontakta dig.

United World Colleges

Studera utomlands på United World Colleges

United World Colleges bygger på idén att skapa internationell förståelse genom att sammanföra ungdomar från hela världen. Under två av de kanske viktigaste åren av sina liv lever och studerar ungdomarna tillsammans. UWC utgör en alldeles unik möjlighet för svenska...


Läs mer om United World Colleges och visa alla program.

Kontaktuppgifter

United World Colleges

Dale

 Visa telefonnummer
www.uwc.se


Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om International Baccalaureate - Asien från United World Colleges, fyll i dina uppgifter:

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information