Visa gymnasium.se som: Mobil

Hur tänker du kring gymnasievalet? Svara på vår korta undersökning och ha chans att vinna ett presentkort från SF Anytime värt 295 kr! ➡️ Gör undersökningen här!

International Baccalaureate - Afrika

United World Colleges
Programinformation
Dodoma, Swaziland
International Baccalaureate
UWC Afrika

Om utbildningen

International Baccalaureate - Afrika

IB är en universitetsförberedande utbildning som ger behörighet till såväl svenska som utländska universitet. I enskilda fall måste komplettering ske för särskild behörighet till svenska universitet, beroende på vilken utbildning man söker. Svenskar med IB-examen brukar kunna komplettera utan svårigheter.

På IB läser du färre ämnen än vad som är vanligt på svenska gymnasiet. IB-ämnena är mer omfattande och ger möjlighet till större fördjupning. På de flesta UWC-skolor sker all undervisning, förutom språk, på engelska. 

Som svensk stipendiat på UWC-skolor som erbjuder lärarledd undervisning i svenska förväntas du också välja svenska som ett av dina 6 IB-ämnen. UWC Sverige kan medge dispens om en stipendiat begär det och har goda anledningar. Vi uppmuntrar även våra stipendiater vid skolor som inte erbjuder lärarledd undervisning i svenska att läsa svenska A ”self-taught”. 

Betygsbedömningen görs främst vid avslutande skriftliga och muntliga examina (IB final exams), men även genom skolarbete som redovisas under de två åren. Godkända examensresultat leder till ett IB-diplom som accepteras av många universitet i världen.

Studierna på UWC är krävande men givande. De förutsätter självständigt och disciplinerat arbete i högre utsträckning än det svenska gymnasiet. Klasserna på UWC är små och varje elev har en studiehandledare. Studiemotivationen bland eleverna är generellt hög.

UWC i Swaziland

Waterford Kamhlaba öppnade 1963 och är belägen i Mbabane i västra Swaziland. 1981 blev skolan en del av UWC och blev Kamhlaba United World College of Southern Africa (UWCSA).

UWC i Tanzania

UWC East Africa finns sedan 2019 vid International School Moshi - en skola med 80 platser på IB-programmet. Skolan har två campus - i Arusha and Moshi, intill två av Afrikas högsta berg.

Är du intresserad och vill veta mer om International Baccalaureate - Afrika, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Gymnasieexamen

International Baccalaureate leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen som ger dig behörighet att studera vidare både i Sverige men även i andra, främst engelsktalande, länder.

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om International Baccalaureate - Afrika så kommer skolan att kontakta dig.

United World Colleges

Studera utomlands på United World Colleges

United World Colleges bygger på idén att skapa internationell förståelse genom att sammanföra ungdomar från hela världen. Under två av de kanske viktigaste åren av sina liv lever och studerar ungdomarna tillsammans. UWC utgör en alldeles unik möjlighet för svenska...


Läs mer om United World Colleges och visa alla program.

Kontaktuppgifter

United World Colleges

Dale

 Visa telefonnummer
www.uwc.se


Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om International Baccalaureate - Afrika från United World Colleges, fyll i dina uppgifter:

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information