Bygg- och anläggningsprogrammet

Bygg- och anläggningsprogrammet

Ullvigymnasiet, i Köping
Antal elever
Antal elever: cirka 90 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 140,0
(medelvärde: 200,6)
Antal elever
Antal elever: cirka 90 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 140,0
(medelvärde: 200,6)

Om utbildningen

Bygg- och anläggningsprogrammet passar dig som vill jobba med att bygga och underhålla hus och anläggningar. Under programmets gång får du lära dig hur du bygger säkert, rationellt och hållbart.

Undervisningen på bygg- och anläggningsprogrammet är både teoretisk och praktisk. I programmet ingår 15 veckors praktik där du får möjlighet att omsätta dina teoretiska kunskaper i praktiken. Bygg- och anläggningsprogrammet är ett yrkesförberedande program som leder till en yrkesexamen och förbereder dig inför att jobba som exempelvis golvläggare, murare eller ställningsbyggare.

Behörighet

För behörighet till Bygg- och anläggningsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Bygg- och anläggningsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Bygg- och anläggningsprogrammet

Du söker programmet via antagningskansliet Antagningskansliet i KAK, Kungsör, Arboga, Köping. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Ullvigymnasiet 731 85 Köping
Telefon: 0221-256 16  
Mejladress: gymnasieintagningKAK@koping.se
Ullvigymnasiet
Köpings kommun
731 85 Köping

Ullvigymnasiet - en skola där alla trivs

En skola som ger eleverna goda kunskaper och färdigheter och som utvecklar kreativitet och förmåga till självständigt tänkande och lärande. På Ullvigymnasiet bryr man sig om varandra och tar ansvar för varandras välbefinnande. Där skall man känna sig behövd och...

Läs mer om Ullvigymnasiet och visa alla program.

Sponsrad