Visa gymnasium.se som: Mobil

Bygg- och anläggningsprogrammet, Måleri

Tyresö gymnasieskola
Programinformation
Tyresö
Antal elever: 15 (år 1)
Bygg- och anläggningsprogrammet
  • Antagningspoäng: 179,9
    (Lägsta: 95) * statistik från 2017

Utbildningsinfo

Plugga måleri på Tyresö Gymnasium

Bygg- och anläggningsprogrammet

Vill du ha ett rörligt jobb, där du får spika, gjuta, mura, kakla eller måla och tapetsera? Vill du ha ett jobb med stor variation och personlig utveckling? Då är Bygg- och anläggningsprogrammet något för dig. Efter examen har du de kunskaper som behövs för att arbeta inom branschen.

Branchrekomenderad skola

Vi är sedan 2015 en branschrekommenderad skola och certifierade av BYN (Byggnadsindustrins Yrkesnämnd). Det innebär att du under din utbildning får gå flera branschrekommenderade
kurser som gör dig mer attraktiv när du går ut i arbetslivet. Skolans branschråd med representanter från bygg och måleribranschen övervakar att utbildningen är den som branschen efterfrågar och att du lär dig det senaste inom området. En stor del av våra elever har anställning när de tar studenten. Det finns även möjlighet att läsa in högskolebehörigheten om du önskar.

Inriktning Måleri

På denna inriktning får du grundläggande kunskaper för att kunna arbeta som målare. Måleriyrket är ett skapande och fritt arbete med mycket eget ansvar. Undervisningen i ämnet måleri syftar till att du som elev utvecklar kunskaper inom olika måleriarbeten samt lär dig att planera och att utföra dessa. Du kommer även få en bra förståelse för vilka utmaningar din framtida yrkesroll har och vad som krävs från dig för att bli en attraktiv anställd eller egen företagare.

Arbetsplatsförlagt lärande (APL)

Oavsett vilken inriktning du väljer kommer du att vara ute på praktik en del av din utbildning vilket ofta leder vidare till det första jobbet efter gymnasiet.

Är du intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Måleri, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Bygg- och anläggningsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Bygg- och anläggningsprogrammet, Måleri

Som boende i samma kommun som Tyresö gymnasieskola söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@ksl.se

Gymnasieexamen

Efter genomförd gymnasieutbildning får du en yrkesexamen. Om du vill ha grundläggande högskolebehörighet måste du välja att läsa de kurser som behövs för detta.

 

 

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Måleri så kommer skolan att kontakta dig.

Tyresö gymnasieskola

Tyresö Gymnasium

Välkommen till Tyresö gymnasium!

På Tyresö gymnasium står lärande och utveckling efter egen förmåga i fokus. Väljer du ett yrkesprogram på Tyresö gymnasium kan ditt intresse bli ditt framtida yrke! På Tyresö gymnasium har du tillgång till en mentor som följer och ger dig...


Läs mer om Tyresö gymnasieskola och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Tyresö gymnasieskola

Farmarstigen 7
135 36 Tyresö

 Visa telefonnummer
www.tyresogymnasium.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Bygg- och anläggningsprogrammet, Måleri, fyll i följande uppgifter: