Teknikprogrammet

Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik

Tycho Braheskolan, i Helsingborg
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 310 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 152,5
(medelvärde: 257,3)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 310 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 152,5
(medelvärde: 257,3)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

	Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik

Teknikprogrammet: Informations- och medieteknik

Gillar du tekniska lösningar och matematik? Är du nyfiken på framtidens teknik och är beredd att tillämpa matematik i många skilda sammanhang? Då passar Teknikprogrammet dig.

Samspelet mellan människa, samhälle och teknik är kärnan i utbildningen, där fokus ligger på en gedigen undervisning av god kvalitet. På Teknikprogrammet jobbar vi med teknikutveckling från idé till färdig produkt, kreativt skapande och kreativ återvinning. Vi laborerar mycket och varvar teori med praktik, genom att till exempel bygga tekniska modeller för att du som elev ska få en god förståelse av den tekniska helheten. Utbildningen har också ett nära samarbete med näringslivet, genom studiebesök, projektarbeten och praktik, för att du som individ ska få möjlighet till en god inblick i ditt kommande arbetsliv. Datorn är ett naturligt verktyg som du kommer att använda genom hela utbildningen i alla ämnen.

Arbetsmarknaden skriker efter duktiga ingenjörer både i Sverige och utomlands. För att bli framgångsrik behövs ofta flera kompetenser. Du behöver ha språket med dig för att kunna förklara och argumentera för dina tekniska idéer. Därför är samhällsvetenskapliga och humanistiska ämnen viktiga inslag i utbildningen, dessa hjälper dig att använda tekniken på ett ansvarsfullt sätt.

Teknikprogrammet ger dig en bred behörighet om du vill studera vidare på högskola och universitet, och det ger dig många ingångar till ett spännande arbetsliv. Du kan till exempel arbeta som ingenjör, arkitekt, med design eller IT. Du kan välja mellan Samhällsbyggande och miljö (arkitektur), Teknikvetenskap (civilingenjör), Design och produktutveckling, samt Informations- och medieteknik (IT). Under första året träffar du alla inriktningslärare i kursen Teknik 1, där du får känna på vad inriktningarna innebär och fördjupar sig inom, innan du gör ditt inriktningsval till åk2.

Informations- och medieteknik

Inriktningen fokuserar på att du ska bli en duktig programmerare som får goda kunskaper inom datorkommunikation och gränssnittsdesign. Du lär dig utveckla mjukvara från grunden genom att skriva programkod där problemlösning är i fokus, för att sedan arbeta med mer avancerade algoritmer, både befintliga och egna. Du får möjlighet att utveckla program i olika programspråk och miljöer, mot olika målenheter och operativsystem. Under utbildningen kommer du även att fördjupa dig inom prestandakrävande 2D- och 3D-tekniker, som används bland annat i spel- och webbutveckling.

Är du intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Helsingborg

Behörighet

För behörighet till Teknikprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Teknikprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Helsingborg. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Skol- och fritidsförvaltningen, 251 89 Helsingborg
Telefon: 042-104700
Mejladress: gymnasieantagningen@helsingborg.se

Reportage

Eleverna berättar om skolan

Tycho Braheskolan

Mårten, Ahmed och Sally är elever som går eller har gått på Tycho Braheskolan. Läs mer om hur de tänkte inför sina gymnasieval och deras upplevelse av skolan!

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Recensioner

Snittbetyg: 2

Baseras på 1 recensioner
Skriv en recension
2/5
Elev
06 dec 2016
Medioker

Det är synd att det här är faktiskt är den mest ansedda teknikskolan i Helsingborg då den brister stort i utbildningen som den är profilerad i. Vissa lärare är inte pedagogiskt ...

Anette Lilja, rektor
20 mar 2017
Tack för dina synpunkter även om de svider. Vad som är bra lärande finns det många synp...
Visa hela
Tycho Braheskolan
Studievägen 4
25247 Helsingborg

Natur och teknik på Tycho Braheskolan i Helsingborg

Det här är gymnasieskolan som har fullt fokus på utbildning inom naturvetenskap och teknik. Du får helt nybyggda och välutrustade laborationssalar och oöverträffad uppbackning av lärare med djupa ämneskunskaper. Tillgång till riktig dator, relevant programvara och en modern lärplattform där du...

Läs mer om Tycho Braheskolan och visa alla program.

Sponsrad

Certifiering

Teknikcollege

Teknikcollege

Teknikcollege är en certifiering utfärdad av Industrirådet. Du går en utbildning som matchar de behov som Sveriges mest innovativa och spännande industriföretag har.

Läs mer om Teknikcollege här!