Teknikprogrammet

Teknikprogrammet, Samhällsbyggande & miljö

Tumba Gymnasium, i Stockholm
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 200 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 187,5
(medelvärde: 280,3)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 200 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 187,5
(medelvärde: 280,3)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Samhällsbyggande och miljö på Tumba Gymnasium

Hur ser samhället ut? Rent fysiskt. Hur harmonierar boende, vägar, kontor, parker, affärer och offentliga platser? Vill du lära dig mer om samhällsbyggande, arkitektur och miljö? Kanske för att bygga en egen stad i Brasiliens djungler eller en helt ny typ av rondell. Du bestämmer!

Många öppna dörrar

Samhällsbyggande och arkitektur är en kreativ, högskoleförberedande, inriktning som låter dig tänka och arbeta som en arkitekt. Vi har en välutrustad designstudio där vi bygger modeller och en CAD-sal med kraftfulla datorer utrustade med samma program som professionella arkitekter använder, Revit Architecture och 3DS-max.

Efter avslutade studier har du behörighet att söka arkitektutbildningarna vid Chalmers, LTH och KTH. Du får också hjälp med arkitektprovet som är ytterligare en möjlighet att ta sig in på arkitektutbildningarna.

Så arbetar vi

Du kommer att varva teori med praktiskt jobb i vår designstudio. I kurserna hållbart samhällsbyggande och arkitektur lär du dig om svensk och internationell arkitektur. Vad som krävs för att en stad ska fungera, som kommunikationer och hållbara lösningar för att värma upp hus. Inom utbildningen kommer du också att lära dig 3D-grafik och att skapa planlösningar och ritningar. I designstudion skapar vi arkitektmodeller för att gestalta byggnader. Ett typiskt projekt kan vara att bygga en modell av en stadsdel där du visar hur du löst olika problem som trafiklösningar och energi.

Gymnasieingenjör: Fjärde tekniskt år - T4

Efterfrågan på gymnasieingenjörer är stor. IT-branschen har redan kontaktat oss och bett om er. Genom att gå ett fjärde tekniskt år blir gymnasieingenjör. Det ger dig samma attraktionsvärde som förra generationens gymnasieingenjörer, men dagens utbildning är mer modern och anpassad efter arbetsmarknaden.

Idrottsutbildningar på Tumba Gymnasium

  • NIU Handboll
  • LIU Ishockey
  • LIU Konståkning
  • LIU Ridning
Är du intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Samhällsbyggande & miljö, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Stockholm

Behörighet

För behörighet till Teknikprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Teknikprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Teknikprogrammet, Samhällsbyggande & miljö

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Samhällsbyggande & miljö så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Tumba Gymnasium
Utbildningsvägen 2
147 40 Tumba

Tumba gymnasium är en av Storstockholms mest sökta skolor. Vi har levererat framtidsdrömmar sedan 1974 och vi gillar både traditioner och att vara nyskapande. Våra 1340 elever representerar hela 24 svenska kommuner och tillsammans arbetar vi ständigt på att utveckla...

Läs mer om Tumba Gymnasium och visa alla program.

Recensioner

Snittbetyg: 4

Baseras på 1 recensioner
Skriv en recension
4/5
Your critic
17 feb 2023
Not so bad

Food 9/10 seriously bussin Lesson 3/10 Quietness: 9/10 Comfort 10/10 Bus here and there 10/10. Complete luxury Library good asf. Good for reading your e-books 10/10 Café i...

Visa hela
Sponsrad