Visa gymnasium.se som: Mobil

Hur tänker du kring gymnasievalet? Svara på vår korta undersökning och ha chans att vinna ett presentkort från SF Anytime värt 295 kr! ➡️ Gör undersökningen här!

Teknikprogrammet, Samhällsbyggande & miljö

Tumba Gymnasium
Programinformation
Stockholm
Antal elever: cirka 190 (.)
Teknikprogrammet
  • Antagningspoäng: 220,0
    (medelvärde: 293,4) * statistik från 2021

Om utbildningen

Samhällsbyggande och miljö på Tumba Gymnasium

Samhällsbyggande och miljö på Tumba Gymnasium

Hur ser samhället ut? Rent fysiskt. Hur harmonierar boende, vägar, kontor, parker, affärer och offentliga platser? Vill du lära dig mer om samhällsbyggande, arkitektur och miljö? Kanske för att bygga en egen stad i Brasiliens djungler eller en helt ny typ av rondell. Du bestämmer!

Många öppna dörrar

Samhällsbyggande och arkitektur är en kreativ, högskoleförberedande, inriktning som låter dig tänka och arbeta som en arkitekt. Vi har en välutrustad designstudio där vi bygger modeller och en CAD-sal med kraftfulla datorer utrustade med samma program som professionella arkitekter använder, Revit Architecture och 3DS-max.

Efter avslutade studier har du behörighet att söka arkitektutbildningarna vid Chalmers, LTH och KTH. Du får också hjälp med arkitektprovet som är ytterligare en möjlighet att ta sig in på arkitektutbildningarna.

Så arbetar vi

Du kommer att varva teori med praktiskt jobb i vår designstudio. I kurserna hållbart samhällsbyggande och arkitektur lär du dig om svensk och internationell arkitektur. Vad som krävs för att en stad ska fungera, som kommunikationer och hållbara lösningar för att värma upp hus. Inom utbildningen kommer du också att lära dig 3D-grafik och att skapa planlösningar och ritningar. I designstudion skapar vi arkitektmodeller för att gestalta byggnader. Ett typiskt projekt kan vara att bygga en modell av en stadsdel där du visar hur du löst olika problem som trafiklösningar och energi.

Gymnasieingenjör: Fjärde tekniskt år - T4

Efterfrågan på gymnasieingenjörer är stor. IT-branschen har redan kontaktat oss och bett om er. Genom att gå ett fjärde tekniskt år blir gymnasieingenjör. Det ger dig samma attraktionsvärde som förra generationens gymnasieingenjörer, men dagens utbildning är mer modern och anpassad efter arbetsmarknaden.

Idrottsutbildningar på Tumba Gymnasium

  • NIU Handboll
  • LIU Ishockey
  • LIU Konståkning
  • LIU Ridning
Är du intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Samhällsbyggande & miljö, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Teknikprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Teknikprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Teknikprogrammet, Samhällsbyggande & miljö

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Samhällsbyggande & miljö så kommer skolan att kontakta dig.

Tumba Gymnasium

De senaste åren har söktrycket för Tumba Gymnasiums högskoleförberedande program ökat kraftigt, och har nu dubbelt så många sökande som platser på utbildningarna. Tumba Gymnasium är en säker biljett till fortsatta studier på högskola eller universitet! Pluggar du på Naturvetenskapsprogrammet...


Läs mer om Tumba Gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Tumba Gymnasium

Utbildningsvägen 2
147 40 Tumba

 Visa telefonnummer
tumbagymnasium.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Teknikprogrammet, Samhällsbyggande & miljö från Tumba Gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information