Naturvetenskapsprogrammet

Naturvetenskapsprogrammet, Medicin

Tumba Gymnasium, i Stockholm
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 200 (.)
Antagningspoäng (2022)
Antagningspoäng: 285,0
(medelvärde: 310,9)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 200 (.)
Antagningspoäng (2022)
Antagningspoäng: 285,0
(medelvärde: 310,9)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Naturvetenskapprogrammet, Medicin

På TG:s Naturvetenskapsprogram guidar vi framtidens problemlösare. Tillsammans med studiemotiverade klasskamrater och lärare som älskar sitt jobb får du lära dig allt du behöver veta, en utbildning som ger dig alla möjligheter till högskolestudier och karriärer, både i Sverige och utomlands.

Naturvetare behövs

Världen står inför många globala utmaningar. För att hantera pandemier, klimatförändringar och matbrist behövs fler naturvetare. Vi på Tumba gymnasium ger dig de bästa förutsättningarna att i framtiden vara med och lösa viktiga frågor och driva innovation för en hållbar utveckling! Alla naturelever läser samma kurser i årkurs 1, därefter finns möjlighet till fördjupningskurser t ex i medicin.

Vi satsar extra i matematik och fysik

På Tumba gymnasium satsar vi extra mycket på Matematik 1 och 2 samt Fysik 1. Du börjar årskurs 1 med intensivdagar i matematik där du repeterar det som ingår i grundskolan och du börjar årskurs 2 med intensivdagar i fysik. När det gäller Matematik 1 och 2 delar klasserna på en extra lärare. Det innebär att undervisningsgrupperna blir mindre och att varje elev får mer tid med sin lärare.

Naturvetenskap - profil "Medicin"

På Tumba gymnasium kan du välja att antingen läsa naturvetenskapligt program med inriktning natur eller samma inriktning med vår nya profil som vi kallar ”Medicin”. Här fördjupar sig eleverna i biologiämnet med inriktning mot medicin, anatomi och fysiologi.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Medicin, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Stockholm

Behörighet

För behörighet till Naturvetenskapsprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Naturvetenskapsprogrammet, Medicin

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Medicin så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Tumba Gymnasium
Utbildningsvägen 2
147 40 Tumba

Tumba gymnasium är en av Storstockholms mest sökta skolor. Vi har levererat framtidsdrömmar sedan 1974 och vi gillar både traditioner och att vara nyskapande. Våra 1340 elever representerar hela 24 svenska kommuner och tillsammans arbetar vi ständigt på att utveckla...

Läs mer om Tumba Gymnasium och visa alla program.

Sponsrad