Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Humanistiska programmet, Språk

Tumba Gymnasium
Programinformation
Stockholm
Antal elever: cirka 50 (.)
Humanistiska programmet
  • Antagningspoäng: 237,5
    (medelvärde: 287,5) * statistik från 2017

Om utbildningen

Humanistiska programmet, Språk på Tumba Gymnasium

Humanistiska programmet för dig som gillar språk

Världen förändras och utländska marknader blir allt viktigare för svenska företag. Det innebär att du som kan fler språk än engelska har ett försprång ut i världen. På det humanistiska programmet får du en bred, studieförberedande utbildning som öppnar många dörrar.

Två språkprofiler

På TG erbjuder vi två olika språkprofiler – antingen läser du japanska och fördjupar dig i japansk kultur eller så fördjupar du dig i något av de stora europeiska språken. Oavsett vilken profil du väljer kommer du också att läsa engelska ända upp till steg 7 och kan då förbereda dig för diplomet Cambridge English: Advanced, en bra merit vid jobb och studier utomlands. Du samlar meritpoäng till högskolan med högre kurser i språk!

Japansk profil

Konnichiwa! Efter 3 steg japanska (300 p) kan du klara dig i många vardagliga situationer. Du läser också 200 p i ett annat modernt språk - tyska, franska, spanska eller italienska. För att ge dig en bra grund för språkstudier läser du också kursen Människans språk (100 p) och latin (100 p).

Europeisk profil

Tyska, franska, spanska eller italienska? Du väljer två av dessa språk och läser sammanlagt 500 p moderna språk. För att ge dig en bra grund för språkstudier läser du också kursen Människans språk (100 p) och latin (100 p).

Inte bara språk

Humanistiska ämnen undersöker människan och hennes historia, tankar, känslor, agerande och kommunikation. Därför läser du till exempel filosofi och historia med kulturinriktning samt en specialiseringskurs med internationellt fokus. Du lär dig därigenom att reflektera och förstå dig själv och din omvärld på djupet. Människans tankar formar världen!

Gillar du språk, kultur och vill ut i världen?

Då passar HU för dig. Funderar du på att bli psykolog, journalist, informatör, språkkonsult, översättare eller lärare är språkinriktningen en perfekt start. Dessutom ger den dig ett försprång ut i världen. Tack vare både bredd och djup är språkinriktningen också en bra förberedelse inför högskoleutbildning inom det samhällsvetenskapliga området. För att utöka din högskolebehörighet ytterligare ingår nu även Ma2b på programmet oavsett profil. Kursen kan bytas mot ett annat individuellt val om så behövs.

Fokus Europa

Som en del av studierna får våra HU-elever som valt den europeiska profilen och som har godkända studieresultat, möjligheten att besöka Bryssel och EU-parlamentet. Studiebesöket förbereds på olika sätt, bl a i kursen Humanistisk och Samhällsvetenskaplig specialisering.

Idrottsutbildningar på Tumba Gymnasium

  • NIU Handboll
  • LIU Ishockey
  • LIU Konståkning
  • LIU Ridning
Är du intresserad och vill veta mer om Humanistiska programmet, Språk, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Humanistiska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Humanistiska programmet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Humanistiska programmet, Språk

Som boende i samma kommun som Tumba Gymnasium söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Humanistiska programmet, Språk så kommer skolan att kontakta dig.

Tumba Gymnasium

Tumba-gymnasium-Stockholm

De senaste åren har söktrycket för Tumba Gymnasiums högskoleförberedande program ökat kraftigt, och har nu dubbelt så många sökande som platser på utbildningarna. Tumba Gymnasium är en säker biljett till fortsatta studier på högskola eller universitet! Pluggar du på Naturvetenskapsprogrammet...


Läs mer om Tumba Gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Tumba Gymnasium

Utbildningsvägen 2
147 40 Tumba

 Visa telefonnummer
tumbagymnasium.se

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 1 recensioner.

シナモンパン
(5)
Det är ett väldigt bra program för dig som gillar språk. Du får läsa två språk som du väljer själv utifrån de som skolan erbjuder, utöver det så läser du självklart svenska och avancerad engelska. Dessutom så läser du en del latin och lingvistik, vilket är språkvetenskap. Jag själv tycker att jag gjorde ett väldigt bra val då jag alltid gillar s...
Visa hela
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Humanistiska programmet, Språk från Tumba Gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Recensioner
Utbildningsrecensioner
(5,0)
Baseras på 1 recensioner.

Du kanske också är intresserad av: