Svara på vår undersökning gymnasievalsrapporten och ha chans att vinna biobiljetter! 📽️ Gör undersökningen här!

Fordons- och transportprogrammet
Inga recensioner än

Fordonsprogrammet

Tumba Gymnasium, i Stockholm
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Fordons- och transportprogrammet, Personbil på Tumba Gymnasium

Fordonsprogrammet

Som elev på fordonsprogrammet har du en tydlig väg ut i yrkeslivet inom fordonsbranschen. Förutom en gedigen teoretisk grund från klassrummet får du även jobba med verkliga kunders bilar i våran verkstad där du har tillgång till den senaste diagnostekniken och verkstadsutrustningen.

Fordon

Hos oss på fordonsprogrammet på TG så förflyttar du dig direkt till verkligheten, vi tar emot kundbilar och eleverna får jobba precis som mekanikerna gör ute på verkstäderna, enda skillnaden är att det görs i lugn takt samt övervakas av mycket kompetenta lärare. Kundvård är en av de viktigaste sakerna som vi jobbar med då vi ser att samhället kräver mekaniker som har god social kompetens.

Verkstad

De två första åren på utbildningen så jobbar vi både teoretiskt i klassrummet och praktiskt på våran egen verkstad, all undervisning sker på skolan. Då kunderna vill träffa pålitliga och trevliga killar och tjejer, jobbar vi mycket med att elever ska ta ansvar och följa de regler som finns.

Praktik

Det tredje året är du ute på din praktikplats 3-4 dagar i veckan. Vi samarbetar med flera stora verkstäder som Bilia, Din Bil, KW:s, KEOLIS, Torvalla Bil, Peugeot, Veho-bil, Mekonomen med flera. Där får våra elever en bra utbildning och chansen att visa upp sig och sina färdigheter och förbättra förutsättningarna till en anställning.

Är du intresserad och vill veta mer om Fordonsprogrammet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Fordons- och transportprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Fordons- och transportprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Fordonsprogrammet

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Fordonsprogrammet så kommer skolan att kontakta dig.
Tumba Gymnasium
Utbildningsvägen 2
147 40 Tumba

Tumba gymnasium är en av Storstockholms mest sökta skolor. Vi har levererat framtidsdrömmar sedan 1974 och vi gillar både traditioner och att vara nyskapande. Våra 1340 elever representerar hela 24 svenska kommuner och tillsammans arbetar vi ständigt på att utveckla...

Läs mer om Tumba Gymnasium och visa alla program.

Sponsrad