Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Fordons- och transportprogrammet, Personbil

Tumba Gymnasium
Programinformation
Stockholm
Antal elever: cirka 40 (.)
Fordons- och transportprogrammet
  • Antagningspoäng: 195,0
    (medelvärde: 217,5) * statistik från 2017

Om utbildningen

Fordons- och transportprogrammet, Personbil på Tumba Gymnasium

Fordons- och transportprogrammet på Tumba Gymnasium

I vår verkstad får du jobba med verkliga kunders bilar. Du har tillgång till den senaste diagnostekniken och de senaste felsökningsprogrammen.

Service med kunden i centrum

Söker du till oss på fordonsprogrammet på TG så förflyttar du dig direkt till verkligheten, vi tar emot kundbilar och eleverna får jobba precis som mekanikerna gör ute på verkstäderna, enda skillnaden är att de övervakas av mycket kompetenta lärare. Kundvård är en av de viktigaste sakerna som vi jobbar med då vi ser att samhället kräver mekaniker som har god social kompetens. Kunderna vill träffa pålitliga och trevliga killar och tjejer, därför jobbar vi mycket med att elever ska ta ansvar och följa de regler som finns.

Riktig verkstad, riktiga bilar

Du kommer att få skruva isär, plocka ihop, kontrollera, justera och svetsa. Du lär dig om trafiksäkerhet, miljökrav, lagstiftning, hur du hjälper till på olycksplatser och upprätthåller livsviktiga funktioner. Du får helt enkelt den bästa möjliga fordonsutbildningen som går att hitta.

Efter godkänd utbildning är du personbilsmekaniker och sedan är det upp till dig om du vill läsa vidare på KY-utbildning, på högskola eller söka jobb direkt. Kanske som mekaniker, reservdelstekniker eller varför inte starta din egen verkstad. Oavsett vad du vill är TG den bästa starten du kan få om du tänker dig ett jobb inom denna bransch.

På alla våra yrkesprogram har du möjlighet att läsa extra kurser för att få högskolekompetens.

APL - Arbetsplatsförlagt lärande

Under de två första åren på utbildningen så jobbar vi både praktiskt och teoretiskt, all undervisning sker på skolan. Under det tredje året är du ute 3-4 dagar i veckan på din praktikplats.

Vi samarbetar med företag som Bilia, Din Bil, KW:s, KEOLIS, Torvalla Bil, Peugeot, Veho-bil med flera. Där får våra elever chansen att visa upp sig och sina färdigheter och förbättra förutsättningarna till en anställning.

Prova-på-dagar

Prova-på-dagen är ett unikt tillfälle att få prova på hur en arbetsdag på vår verkstad kan se ut. Under dagen får du delta i vår verksamhet. Det kan vara allt från service, byta däck, byta kamrem till att titta på hur våra teorilektioner ser ut.

Idrottsutbildningar på Tumba Gymnasium

  • NIU Handboll
  • LIU Ishockey
  • LIU Konståkning
  • LIU Ridning
Är du intresserad och vill veta mer om Fordons- och transportprogrammet, Personbil, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Fordons- och transportprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Fordons- och transportprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Fordons- och transportprogrammet, Personbil

Som boende i samma kommun som Tumba Gymnasium söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Fordons- och transportprogrammet, Personbil så kommer skolan att kontakta dig.

Tumba Gymnasium

Tumba-gymnasium-Stockholm

De senaste åren har söktrycket för Tumba Gymnasiums högskoleförberedande program ökat kraftigt, och har nu dubbelt så många sökande som platser på utbildningarna. Tumba Gymnasium är en säker biljett till fortsatta studier på högskola eller universitet! Pluggar du på Naturvetenskapsprogrammet...


Läs mer om Tumba Gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Tumba Gymnasium

Utbildningsvägen 2
147 40 Tumba

 Visa telefonnummer
tumbagymnasium.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Fordons- och transportprogrammet, Personbil från Tumba Gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Du kanske också är intresserad av: