Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Estetisk Spetsutbildning, Mediedesign & Fotografi

Tumba Gymnasium
Programinformation
Stockholm

Om utbildningen

Estetisk spetsutbildning, Foto på Tumba Gymnasium

Estetisk spetsutbildning i Foto på Tumba Gymnasium

Du förmedlar budskap och känslor genom bild, text och media i det moderna medielandskapet. Med din kamera och dator producerar du reportage, foto, film, reklam och webbsidor. Arbeta i stor fotostudio, analogt fotolabb och med professionella skrivare.

Profil Mediedesign & Fotografi

Du jobbar med mode-, reklam- och konstfoto samt journalistik och kommunikation. Du får lära dig Photoshop och andra redigeringsprogram för foto, film och ljud samt layout och grafisk kommunikation. Du lär dig foto-och filmteknik samt bildanalys. Vi kommer att arbeta entreprenöriellt från idé till färdig produktion, som reklamkampanjer, reportage, webb och utställningar.

Produktion och utställning

Du utvecklar ditt bildseende, din kommunikationsförmåga samt din egen stil och genre genom att publicera fotografier och medieproduktioner på webb och utställning. Till dina uställningar skriver du ut på våra stora fotoskrivare. För att du ska kunna arbeta professionellt med dina uppdrag får du en egen Mac Book Pro med program som till exempel Photoshop, Indesign, Illustrator, Premiere och Worldpress.

Två heldagar med media

Vi arbetar två heldagar i veckan med de estetiska ämnena. Du får arbeta kreativt och praktiskt med att visualisera dina idéer genom den fotografiska bilden och med professionell kamerautrustning. Här arbetar du i fotostudio, analogt fotolabb och utomhus. På utbildningen finns branschverksamma lärare/fotografer. Stanna med klasskamraterna på kvällsöppet för att ytterligare utveckla din egen portfolio, webbplats eller blogg för framtiden.

Studera vidare

Du får breda kunskaper inom visuell kommunikation, projektledning och digitala verktyg. För att visa vägar framåt samarbetar vi bland andra med Valand/Göteborgs Universitet, samt mediebranschen, med gästföreläsningar, workshops och studiebesök. Vi coachar dig med dina arbetsprover och referenser vid ansökan till högre studier och jobb.

Spetsutbildning med riksintag

Estetiska programmet, inriktning Mediedesign & Fotografi är en spetsutbilding med Riksintag. Utbildningen genomförs i samarbete med Xenter i Botkyrka. Xenter är Protoolscertifierat av Avid vilket garanterar högsta nivå på teknik och lärare.

Idrottsutbildningar på Tumba Gymnasium

  • NIU Handboll
  • LIU Ishockey
  • LIU Konståkning
  • LIU Ridning
Är du intresserad och vill veta mer om Estetisk Spetsutbildning, Mediedesign & Fotografi, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Estetiska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska samt minst nio andra ämnen.

Gymnasieexamen

Estetiska programmet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Estetisk Spetsutbildning, Mediedesign & Fotografi

Som boende i samma kommun som Tumba Gymnasium söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Estetisk Spetsutbildning, Mediedesign & Fotografi så kommer skolan att kontakta dig.

Tumba Gymnasium

Tumba-gymnasium-Stockholm

De senaste åren har söktrycket för Tumba Gymnasiums högskoleförberedande program ökat kraftigt, och har nu dubbelt så många sökande som platser på utbildningarna. Tumba Gymnasium är en säker biljett till fortsatta studier på högskola eller universitet! Pluggar du på Naturvetenskapsprogrammet...


Läs mer om Tumba Gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Tumba Gymnasium

Utbildningsvägen 2
147 40 Tumba

 Visa telefonnummer
tumbagymnasium.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Estetisk Spetsutbildning, Mediedesign & Fotografi från Tumba Gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Du kanske också är intresserad av: