Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Estetisk spetsutbildning, Bild & Animation

Tumba Gymnasium
Programinformation
Stockholm

Om utbildningen

Bild- och animation på Tumba Gymnasium

Unik spetsutbildning i Bild & animation

Gillar du att rita och vill se dina bilder få liv? Hos oss kommer du att få teckna, måla, skulptera och animera under hela din gymnasietid. Du kommer att få ställa ut på riktigt och skapa din framtida portfolio tillsammans med erfarna lärare och får ett stort nätverk.

Vill du skapa liv?

Estetiska programmet med Bild & Animation är den enda av sitt slag i Stockholmsområdet. En unik spetsutbildning med riksintag. Det är ett kreativt och konstnärligt program som öppnar många vägar både yrkesmässigt och för fortsatta studier.

Lär dig digitala verktyg

Du lär dig program som TVPaint, After Effects och Photoshop. Vi använder interaktiva ritskärmar för papperslös animation. Du får såklart experimentera med andra animationstekniker; och under utbildningen varvas klassisk animationsteknik, digital animering och stop-motion med mer traditionellt bildskapande som teckning, måleri, skulptur och grafik. Allt under längre sammanhängande lektionspass.

Hitta ditt eget konstnärliga uttryck

Bild och formgivning är en kreativ och konstnärlig inriktning med animation som fördjupning. Konstteori, analys och utställningsarbete vävs ihop med det praktiska arbetet för att fördjupa dina kunskaper i bildskapande och göra det möjligt att hitta din egen röst och ditt eget personliga konstnärliga uttryck.

Arbeta eller läsa vidare?

För dig med djup visuell kompetens är möjligheterna många. Din portfolio kan användas vid ansökan till högre konstnärliga studier. Du kan gå vidare inom yrken som animatör, illustratör, grafisk formgivare, scenograf, dekoratör, speldesigner eller konstnär. Estetiska programmet ger dig behörighet att studera på högskola inom exempelvis de samhällsvetenskapliga områdena, där kunskaper i kommunikation värderas högt. Du kan gå vidare inom yrken som animatör, illustratör, grafisk formgivare, scenograf, dekoratör, speldesigner eller konstnär

Om Bild & Animation

Estetiska programmet, inriktning Bild & Form - Animation , genomförs i samarbete med Xenter i Botkyrka. Xenter är Protoolscertifierat av Avid vilket garanterar högsta nivå på teknik och lärare.

Idrottsutbildningar på Tumba Gymnasium

  • NIU Handboll
  • LIU Ishockey
  • LIU Konståkning
  • LIU Ridning
Är du intresserad och vill veta mer om Estetisk spetsutbildning, Bild & Animation, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Estetiska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska samt minst nio andra ämnen.

Gymnasieexamen

Estetiska programmet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Estetisk spetsutbildning, Bild & Animation

Som boende i samma kommun som Tumba Gymnasium söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Estetisk spetsutbildning, Bild & Animation så kommer skolan att kontakta dig.

Tumba Gymnasium

Tumba-gymnasium-Stockholm

De senaste åren har söktrycket för Tumba Gymnasiums högskoleförberedande program ökat kraftigt, och har nu dubbelt så många sökande som platser på utbildningarna. Tumba Gymnasium är en säker biljett till fortsatta studier på högskola eller universitet! Pluggar du på Naturvetenskapsprogrammet...


Läs mer om Tumba Gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Tumba Gymnasium

Utbildningsvägen 2
147 40 Tumba

 Visa telefonnummer
tumbagymnasium.se

Recensioner

Snittbetyg: 4,4

Baseras på 5 recensioner.

00:a
(5)
Rekommenderar starkt denna utbildning. Har gett mig massor av kunskap och självförtroende. Bildlärare som stöttar i alla lägen.
viärinteweeabosvigillarbaramemes
(5)
Jag bestämde mig för att lämna en liten recension efter att ha läst det tidigare inlägget från 2014. Jag tycker nämligen att det är väldigt udda att värdera en skola utifrån sina klasskamrater och skolmaten. om några dagar ska jag börja min sista termin på Tumba gymnasium. Och jag kan konstatera att denna skola har varit perfekt för mig. Jag ha...
Visa hela
Hästtjej
(5)
Håller inte med om föregående recensent alls. Maten är verkligen superbra och har stor variation. Det känns som att Tumba Gymnasium verkligen vill att eleverna ska känna sig sedda och att de ska gå bra för dem. Bildlärarna är helt fantastiska. Det känns inte rättvist att kritisera skolan för eleverna som söker sig till skolan inte skulle vara in...
Visa hela
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Estetisk spetsutbildning, Bild & Animation från Tumba Gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Recensioner
Utbildningsrecensioner
(4,4)
Baseras på 5 recensioner.

Du kanske också är intresserad av: