Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Ekonomisk spetsutbildning, Finansekonomi

Tumba Gymnasium
Programinformation
Stockholm

Om utbildningen

Spetsutbildning i Finansekonomi på Tumba Gymnasium

Finansekonomi – spetsutbildning på Tumba Gymnasium

Är du intresserad av frågor som rör ekonomi och dessutom vill göra något extra under din tid på gymnasieskolan? Hos oss läser du dina kurser i snabbare takt för att hinna med att läsa på Kungliga Tekniska Högskolan (KTH), redan under din gymnasietid. FINEK är för dig som gillar utmaningar och inte är rädd för att satsa på skolan.

FINEK är Sveriges enda spetsutbildning i finansekonomi och samarbetar med Kungliga Tekniska Högskolan.

Vad är FINEK?

FINEK är en treårig gymnasieutbildning i finansiell ekonomi för dig med hög ambitionsnivå. En unik spetsutbildning med riksintag i en global framtidsbransch.

På FINEK behöver du inte kompromissa. För att bli en bra finansekonom krävs både bredd och djup och vår målsättning med utbildningen är att du ska vara redo för högre studier.

Vad är en finansekonom?

En finansekonom är en person som arbetar med pengar och människorna som äger eller lånar dem, på till exempel en bank eller ett fastighetsbolag. Som finansekonom har du många kontakter med olika personer, företag och banker. Det handlar alltså om att bygga relationer med kunden och se kunden i ett helhetsperspektiv.

Utbildningen passar dig som är intresserad av:

Aktier, börsen, banker, ekonomi, finans, finansekonomi, fastigheter, försäkringsbranschen, företagande, globalisering, juridik, marknadsföring, Handelshögskolan, matematik, psykologi.

Idrottsutbildningar på Tumba Gymnasium

  • NIU Handboll
  • LIU Ishockey
  • LIU Konståkning
  • LIU Ridning
Är du intresserad och vill veta mer om Ekonomisk spetsutbildning, Finansekonomi, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Fortsatta studier

Vill du satsa gymnasietiden på en unik utbildning som ger dig alla förutsättningar för att gå vidare till universitetet, KTH, Handelshögskolan eller till en anställning inom bank- och försäkringsbranschen så är FINEK rätt för dig.

Behörighet

För behörighet till Ekonomiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Ekonomiprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Ekonomisk spetsutbildning, Finansekonomi

Som boende i samma kommun som Tumba Gymnasium söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Ekonomisk spetsutbildning, Finansekonomi så kommer skolan att kontakta dig.

Tumba Gymnasium

Tumba-gymnasium-Stockholm

De senaste åren har söktrycket för Tumba Gymnasiums högskoleförberedande program ökat kraftigt, och har nu dubbelt så många sökande som platser på utbildningarna. Tumba Gymnasium är en säker biljett till fortsatta studier på högskola eller universitet! Pluggar du på Naturvetenskapsprogrammet...


Läs mer om Tumba Gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Tumba Gymnasium

Utbildningsvägen 2
147 40 Tumba

 Visa telefonnummer
tumbagymnasium.se

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 2 recensioner.

deruuu
(5)
Linjen passar de som är ekonomi intresserade. Alla lärare är bra och väldigt kunniga, skolmaten är bra. 3e året får man plugga på KTH i 2 mån istället för gymnasiearbetet/ UF, vilket är en unikt för Finek. Du bör tycka om matte, då man studerar matte i ganska högt tempo.
Varli Valentina
(5)
Finansekonomi: En enormt krävande linje med grymma och ambitiösa lärare. En utmärkt linje för elever som är villiga att offra och satsa hårt. Linjen ger dig den perfekta starten inför högskolestudier samt att förstå hela den finansiella och ekonomiska översikten.
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Ekonomisk spetsutbildning, Finansekonomi från Tumba Gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Recensioner
Utbildningsrecensioner
(5,0)
Baseras på 2 recensioner.

Du kanske också är intresserad av: