Visa gymnasium.se som: Mobil

Hantverksprogrammet, Finsnickeri

Trägymnasiet
Programinformation
Ljusdal
Antal elever: cirka 10 (.)

Om utbildningen

Plugga finsnickeri på Trägymnasiet i Ljusdal

Hantverksprogrammet inriktning Finsnickeri på Trägymnasiet i Ljusdal 

Är du en kreativ person som vill designa och skapa dina egna produkter? På Trägymnasiet i Ljusdal kan du läsa hantverksprogrammet med inriktning finsnickeri. Du kommer att få lära dig många olika hantverkstekniker och jobba i flera olika material.

Jobba med träslag och lär dig skissa och designa egna produkter

Du kommer att få fördjupa dig i olika träslag och lära dig tekniker för att arbeta med dessa. Du som elev kommer att få bekanta dig med olika maskiner och verktyg som är vanligt förekommande i branschen. Under utbildningen i finsnickeri kommer du att få lära dig att designa dina egna produkter som du sedan kommer att skapa. Utbildningen innehåller många praktiska inslag men du kommer även att spendera en hel del tid i klassrummet där du kommer att få läsa kurser som.

  • Finsnickeri 1-4
  • Hållbart samhällsbyggande
  • Material och miljö

Teori varvat med praktik

I åk 1 är ca 50% av tiden förlagt i verkstaden och 50% av tiden läser man teoretiska ämnen som svenska, engelska och matematik. Under åk 2 och 3 utökas tiden med praktiskt arbete till ca 75% om man räknar in det arbetsplatsförlagda lärandet (praktiken).

Praktisera i 20 veckor

Du kommer att ha möjlighet att praktisera ute på ett företag under minst 20 veckor. Praktikperioden brukar vara väldigt uppskattad av eleverna och ett bra tillfälle att skaffa sig erfarenheter ifrån branschen. Under praktikperioden kommer du att ha en handledare som vägleder dig i ditt arbete. Om du gör bra ifrån dig på din praktik finns goda möjligheter till anställning efter studenten.

Bli behörig till högskolan

Hantverksprogrammet är en yrkesförberedande utbildning och efter gymnasiet kan du fördjupa dina kunskaper på folkhögskola. Du kan också läsa till kurser under din gymnasietid för att få grundläggande högskolebehörighet.

Efter hantverksprogrammet

Det finns idag en stor efterfrågan på duktiga snickare. Du som elev på Trägymnasiet i Ljusdal kommer därför att vara eftertraktad på arbetsmarknaden efter studenten. Yrkesutgångarna på Trägymnasiet är:

  • Inredningssnickare
  • Möbelsnickare
Är du intresserad och vill veta mer om Hantverksprogrammet, Finsnickeri, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Hantverksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Hantverksprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Hantverksprogrammet, Finsnickeri

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen för Dalarna och Gävleborg. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Sturegatan 30 791 51 Falun
Telefon: 023-77 70 30
Mejladress: antag@dalakf.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Hantverksprogrammet, Finsnickeri så kommer skolan att kontakta dig.

Trägymnasiet

Trägymnasiet i Ljusdal utbildar framtidens snickare

På Trägymnasiet i Ljusdal kan du kombinera ditt stora intresse för snickeri med en gymnasieutbildning. Du som elev kan välja mellan programmen Bygg och Anläggning med inriktning Husbyggnad och Hantverksprogrammet med inriktning Finsnickeri. I båda programmen ingår det såväl praktiska...


Läs mer om Trägymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Trägymnasiet

Rattgatan 1
827 35 Ljusdal

 Visa telefonnummer
www.trautbildningar.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Hantverksprogrammet, Finsnickeri från Trägymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information