Visa gymnasium.se som: Mobil

Idrottsutbildning (NIU), Ishockey

Torekällgymnasiet
Programinformation
Södertälje
Idrottsutbildning (RIG, NIU)

Utbildningsinfo

Ishockeygymnasium i Södertälje – NIU Ishockey

På Torekällgymnasiet i Södertälje kan du som spelar hockey kombinera ditt idrottande med dina gymnasiestudier. Elitsatsningen på Torekällgymnasiet sker i samverkan med Svenska ishockeyförbundet och Södertälje Sportklubb.

Träna i AXA Sportcenter

Som elev på ishockeygymnasiet i Södertälje får du träna i AXA Sportcenters lokaler. Här sker all typ av träning, d.v.s. ishockeyträning, fysträning och ishockeyteori. Lokalerna består bland annat av två isytor, två gym och toppmoderna föreläsningslokaler. Vid behov kan Södertälje sportklubb hjälpa till med läkare, kiropraktor, massör, fystränare, idrottspsykolog och idrottsnutritionshjälp. Efter varje träningspass får eleverna även mellanmål.

Högutbildade tränare

Tränarna på Ishockeygymnasiet är högutbildade av Svenska ishockeyförbundet. Varje år sker också en elevutvärdering av Svenska ishockeyförbundet där skolans verksamhet synas ordentligt. Ishockeygymnasiet i Södertälje har under de senaste åren legat på ett värde mellan 3,2-3,4 där maxvärdet är 4, vilket är ett högt betyg.

Studieupplägg

På de nationella idrottsutbildningarna läser eleverna 500 poäng specialidrott fördelad på tre undervisningstillfällen i veckan med både teoretisk och praktisk undervisning.

Ansökan

Ansök till Idrottsutbildning (NIU), Ishockey

Som boende i samma kommun som Torekällgymnasiet söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@ksl.se

Reportage

Madeleine pluggar el- och energi på Torekäll

Madeleine pluggar el- och energi på Torekäll

Läs mer Torekällgymnasiet

Madeleine pendlar från Strängnäs varje dag för att läsa på El- och energiprogrammet på Torekällgymnasiet i Södertälje. Läs mer om vad hon tycker om skolan och programmet här.


Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Idrottsutbildning (NIU), Ishockey så kommer skolan att kontakta dig.

Torekällgymnasiet

Torekällgymnasiet Södertälje

Hos oss får du en riktigt bra utbildning som leder direkt till yrkeslivet eller till vidare studier.Vi skapar en helhet i utbildningen genom samarbeten mellan ämnena i projekt kopplade till ditt yrkesval. Torekällgymnasiets verksamhetsidé bygger på att du som elev...


Läs mer om Torekällgymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Torekällgymnasiet

Västergatan 4
15145 Södertälje

 Visa telefonnummer
www.sodertalje.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Idrottsutbildning (NIU), Ishockey, fyll i följande uppgifter:

Reportage
Madeleine pluggar el- och energi...

Madeleine pendlar från Strängnäs varje dag för att läsa på El- och energiprogrammet på Torekällgymnasiet i Södertälje. Läs mer om vad hon tycker om skolan och programmet här.

Läs mer