RIG / NIU

Idrottsutbildning (NIU), Innebandy

Torekällgymnasiet, i Södertälje
Kommande Öppet hus
2 maj, 2024 16:30
(+ Läs mer )
Kommande Öppet hus
2 maj, 2024 16:30
(+ Läs mer )
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Innebandygymnasium i Södertälje

Vill du bli bäst på innebandy? För dig som vill satsa både på skola och innebandy erbjuder vi en unik möjlighet att kombinera dina studier med en innebandysatsning.

Studierna bedriver du på Torekällgymnasiet,Täljegymnasiet eller Vackstanäsgymnasiet. Träningen och undervisningen är både individ- och laganpassad i sin utformning där hänsyn tas till ditt tränings- och tävlingsupplägg.

För att utvecklas, må bra samt att kunna prestera krävs att man har bra koll på sin helhetssituation (skola, träning, kost, vila, kompisar, familj m.m.). Vi jobbar mycket med att helheten ska fungera samt att du som aktiv ska få förståelse för alla bitar som rör dig som person och idrottare.

Kommer du från en annan kommun än närkommunerna får du hjälp att hitta en lämplig förening för övrig träning. NIU innebandyprofilen samarbetar med Södermanlands innebandyförbund, samt med Telge SIBK och Nykvarns IF. Här erbjuds du som elev på skolan att träna och spela på den nivå som stimulerar din utveckling bäst.

Vi samarbetar med Telgebostäder när det gäller boende för er som kommer från andra kommuner än från närkommunerna.

Genom det unika samarbetet mellan tre gymnasieskolor inom Södertälje kommun är valmöjligheten av gymnasieprogram väldigt stor. Gå in på respektive skolas hemsidor för att få information om vilka program som erbjuds. Verksamheten kommer att bedrivas i Västergårds arena som är Södertäljes nyaste hall, anpassad för innebandyn. Här finns förutom en härlig hall både gym och modern teorisal.

Studieupplägg för NIU innebandy:

Du läser 500 poäng specialidrott fördelade på tre undervisningstillfällen i veckan med både teoretisk och praktisk undervisning.

Innebandyundervisningen innehåller bland annat mental träning/prestationspsykologi, träningsmetoder, näringslära, ledarkunskap, skadehantering.

Är du intresserad och vill veta mer om Idrottsutbildning (NIU), Innebandy, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Ansökan

Ansök till Idrottsutbildning (NIU), Innebandy

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Reportage

Madeleine pluggar el- och energi på Torekäll

Torekällgymnasiet

Madeleine pendlar från Strängnäs varje dag för att läsa på El- och energiprogrammet på Torekällgymnasiet i Södertälje. Läs mer om vad hon tycker om skolan och programmet här.

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Idrottsutbildning (NIU), Innebandy så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Torekällgymnasiet
Västergatan 4
15145 Södertälje

Torekällgymnasiet – med yrkesstoltheten i fokus!

Hos oss får du en riktigt bra utbildning som leder direkt till yrkeslivet eller till vidare studier. Skolan skapar en helhet i utbildningen genom samarbeten mellan ämnena i projekt kopplade till yrket. Du kan även kombinera dina studier med din...

Läs mer om Torekällgymnasiet och visa alla program.

Sponsrad