Svara på vår undersökning gymnasievalsrapporten och ha chans att vinna biobiljetter! 📽️ Gör undersökningen här!

Restaurang- och livsmedelsprogrammet
Inga recensioner än

Restaurang- och livsmedelsprogrammet

Timrå gymnasium, i Timrå
Antal elever
Antal elever: cirka 20 (.)
Antagningspoäng (2022)
Antagningspoäng: 115,0
(medelvärde: 159,4)
Antal elever
Antal elever: cirka 20 (.)
Antagningspoäng (2022)
Antagningspoäng: 115,0
(medelvärde: 159,4)

Om utbildningen

Restaurang- och livsmedelsprogrammet passar dig som vill jobba kreativt med mat och dryck. Under programmets gång utvecklar du kunskaper inom matlagning, bakning, service och företagande.

Undervisningen på restaurang- och livsmedelsprogrammet är både teoretisk och praktisk. I programmet ingår 15 veckors praktik där du får möjlighet att omsätta dina teoretiska kunskaper i praktiken. Restaurang- och livsmedelsprogrammet är ett yrkesförberedande program som leder till en yrkesexamen och förbereder dig inför att jobba som exempelvis kock, konditor och servitris eller servitör.

Behörighet

För behörighet till Restaurang- och livsmedelsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Restaurang- och livsmedelsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Restaurang- och livsmedelsprogrammet

Du söker programmet via antagningskansliet Antagningskansliet i Timrå, Timrå gymnasieskola. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Timrå Kommun 861 82 TIMRÅ
Telefon: 060-16 31 00 
Mejladress: lennart.fridlund@skola.timra.se
Timrå gymnasium
Gymnasievägen 2
861 82 TIMRÅ

Välkommen till Timrå gymnasium!

Timrå gymnasium byggdes 1981 och är belägen i Sörberge i Timrå kommun. Ett stenkast från skolan finner du ishallen E.ON Arena, sporthall, tennishall, fotbollshall och idrottsplats med elljusspår. Närheten till hav och skog ger rika möjligheter till praktisk undervisning och...

Läs mer om Timrå gymnasium och visa alla program.

Sponsrad