Teknikprogrammet

Teknikprogrammet, Informations- & mediateknik

Tibble Gymnasium campus Täby, i Täby (+1 orter)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
23 november, 2023
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 90 (.)
Antagningspoäng (2022)
Antagningspoäng: 267,5
(medelvärde: 298,2)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
23 november, 2023
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 90 (.)
Antagningspoäng (2022)
Antagningspoäng: 267,5
(medelvärde: 298,2)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Vill du lära dig tekniken bakom datorspel, robotar och appar? Vill du vara med och leda den tekniska utvecklingen i framtiden? Vill du kombinera konstnärligt skapande med teknik? Då är Teknikprogrammet något för dig!

Som elev på Teknikprogrammet får du kunskaper och färdigheter som ger dig goda förutsättningar att leva och verka i den digitaliserade framtiden. Här läser du teknik, matematik, fysik och kemi, ämnen som tränar dig i att tänka strukturerat och analytiskt. I kurser som programmering och webbutveckling får du lära dig hur man bygger moderna webbsidor, och om du väljer fördjupningskurser inom design och digitalt skapande får du använda din fantasi och kreativitet. Undervisningen leds av kompetenta och entusiastiska lärare som ger dig kunskap i att använda tekniska och digitala verktyg som du kommer ha nytta av i arbetslivet.

Välkommen till Teknikprogrammet på Tibble!

Utöva teknik i modern miljö

Teknikprogrammet präglas av både teoretiska och praktiska moment som utförs i skolans välutrustade tekniksalar. Här får du möjlighet att arbeta i en miljö med både digitala och praktiska inslag, exempelvis simuleringsteknik, modellering, robotik och 3D-printer.

Forma utbildningen efter dina intressen

På Teknikprogrammet på Tibble erbjuder vi en stor bredd av olika fördjupningskurser och individuella val som gör det möjligt för dig att forma utbildningen efter dina intressen. Kanske är du mer teoretiskt lagd och vill fördjupa dina kunskaper inom matematik och fysik, eller gillar att arbeta kreativt och väljer kurser i CAD och Digitalt skapande.

Samarbeten med näringsliv och högskola

Tibble samarbetar med högskolor, organisationer och näringslivet som tillför lärorika inslag i den ordinarie undervisningen. Genom studiebesök får du se hur tekniken används i verkligheten och med externa föreläsare på besök får du inspiration inför framtiden. Skolans samarbete med Cisco ger dig möjlighet att bli certifierad inom olika nätverk, och under din studietid kommer du ha möjlighet att samla stor erfarenhet genom att delta i olika nationella teknik- och programmeringstävlingar. Under senaste åren har våra elever bland annat haft stor framgång i #HackYourWorld och Hackaton.

Väl förberedd för högskolan och universitet

Teknikprogrammet är ett högskoleförberedande program som öppnar många dörrar till vidare studier. Vi fokuserar på att utforma undervisningen så att den ska likna den du kommer möta på högskola och universitet, exempelvis genom skolans samarbete med Vetenskapens Hus där du får handledning av riktiga forskare i ditt gymnasiearbete samt möjlighet att laborera i KTH:s och SU:s egna salar.

Är du intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Informations- & mediateknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

Välj mellan 2 startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Stockholm

Höst

  • Klassrum
  • Täby

Behörighet

För behörighet till Teknikprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Teknikprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Teknikprogrammet, Informations- & mediateknik

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Informations- & mediateknik så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Tibble Gymnasium campus Täby
Attundavägen 1
183 22 Täby

Tibble Gymnasium Campus Täby – Kunskap genom engagemang och kompetens

På Tibble Campus Täby möts elever och lärare med olika intressen och skapar en blandning som ingen annan skola har. Det går över 1 700 elever på skolan som ärbelägen i hjärtat av Täby, och storleken gör att du träffar många...

Läs mer om Tibble Gymnasium campus Täby och visa alla program.

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 1 recensioner
Skriv en recension
5/5
Eile
08 maj 2023

Den har gymnasium är jätte fint, bra och alla lärare är bra

Sponsrad