Visa gymnasium.se som: Mobil

Samhällsvetenskapsprogrammet, Medier, information & kommunikation

Tibble Gymnasium campus Täby
Programinformation
Stockholm, Täby
Antal elever: cirka 480 (.)
Samhällsvetenskapsprogrammet
  • Antagningspoäng: 235,0
    (medelvärde: 279,8) * statistik från 2019/20
Samhällsvetenskapsprogrammet, Medier, information & kommunikation

Om utbildningen

MEDIER, INFORMATION & KOMMUNIKATION

Den här inriktningen passar dig som har ett stort samhällsintresse och passion för att uttrycka dig genom bilder och skrift och som vill förstå hur människor lever och kommunicerar.

Här arbetar vi med verklighetsbaserade medieövningar. Vi ger dig verktygen för att kunna producera nyhetsmaterial och välja rätt medieplattform för att nå ut med ditt budskap. Du tränar också på att framställa visuell retorik och på hur du kommunicerar med olika målgrupp genom reklam, nyheter och livsstilsmedia. Lärarna är utbildade mediepedagoger med lång yrkeserfarenhet från reklam, foto, webbproduktion och journalistik. Undervisningen sker i våra studior, där du som elev har tillgång till modern medieutrustning. Här får du bland mycket annat möjlighet att lära dig att göra foto- och videoreportage där du intervjuar enskilda personer eller företag.

Under utbildningen gör vi även flertal studiebesök. Bland annat åker vi till Tekniska museet för att göra en nyhetssändning i deras TV-studio, samt besöker Berghs School of Communication för att lära oss mer om vidareutbildningar på mediaområdet.

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Medier, information & kommunikation, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Medier, information & kommunikation

Du söker programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Om du bor i en kommun som inte ingår i antagningskansliet söker du istället via din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Medier, information & kommunikation så kommer skolan att kontakta dig.

Tibble Gymnasium campus Täby

Tibble Gymnasium Campus Täby – Kunskap genom engagemang och kompetens

På Tibble Gymnasium går ca 1600 elever. Storleken gör att du som elev träffar nya människor och får uppleva spännande möten. Samtidigt är skolan inte för stor, alla blir sedda. På Tibble arbetar hela trettio förstelärare. Förstelärarna arbetar för högkvalitativ...


Läs mer om Tibble Gymnasium campus Täby och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Tibble Gymnasium campus Täby

Attundavägen 1
183 22 Täby

 Visa telefonnummer
www.tibble.nu


Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Samhällsvetenskapsprogrammet, Medier, information & kommunikation från Tibble Gymnasium campus Täby, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Tibble Gymnasium campus Täby
Påminn mig om öppet hus
Jag vill besöka skolan som elev för en dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information