Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Tibble gymnasium campus Kista
Programinformation
Stockholm
Antal elever: cirka 60 (.)
Naturvetenskapsprogrammet
  • Antagningspoäng: 212,5
    (medelvärde: 261,1) * statistik från 2022
Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Om utbildningen

Är du nyfiken på hur naturen fungerar och intresserad av att hitta lösningar på framtidens problem? Då är Naturvetenskapsprogrammet för dig! Utbildningen kännetecknas av ett högt studietempo som ger dig en bred behörighet för vidare studier. Här får du tre år fyllda av lärorika exkursioner, laborationer och studiebesök.

På Naturvetenskapsprogrammet kommer du lära dig att identifiera och lösa problem, tänka kritiskt samt utveckla en god förmåga att resonera strukturerat och analytiskt. Du har tillgång till modern teknik och utrustning i nyrenoverade lokaler samt undervisas av lärare med gedigen erfarenhet. Här får du djupare kunskaper om de mekanismer som styr över ekosystem, klimatet och den biologiska mångfalden. Tillsammans reflekterar vi över hur teknologin och beteendeförändringar kan lösa dagens utmaningar.

Inriktning Naturvetenskap

Inriktningen Naturvetenskap passar för dig som vill ha en bred utbildning. Du kommer lära dig förstå vetenskapen bakom miljöproblem och reflektera över hur lämpliga svar kan formuleras på vetenskaplig grund. Med fördjupade kunskaper i biologi, fysik, kemi och matematik har du sedan full behörighet att fortsätta dina studier på högskola och universitet.

Inriktning Naturvetenskap & samhälle - Kriminologi

Här får du en stor bredd med goda kunskaper inom geografi, biologi och samhällskunskap – en mångsidig grund inför vidare studier. Den kriminologiska profilen genomsyrar hela din utbildning och du studerar rättspsykologiska förklaringar till varför vissa människor begår brott.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Naturvetenskapsprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

Tibble gymnasium campus Kista

Tibble Campus Kista - eleven i centrum och lärandet i fokus

Tibble Campus Kista är en medelstor gymnasieskola i nyrenoverade lokaler mitt i ett av världens ledande IT-områden, Kista Science City. Här får du en gymnasieutbildning av högsta kvalitet som förbereder dig för högre studier och den framtida arbetsmarknaden. Genom våra...


Läs mer om Tibble gymnasium campus Kista och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Tibble gymnasium campus Kista

Isafjordsgatan 30B
164 40 Kista

 Visa telefonnummer
www.tibble.nu

Recensioner

Snittbetyg: 3

Baseras på 2 recensioner.

charlotte

Bra lärare och mentorer, skön stämning och roliga elever

Bruce Lee

Bytte till annan skola efter en termin på denna skola. Dålig kvalite i undervisning, speciellt i NO där lärare ger betyget F till E . Ledningen brydde sig inte. Om ni inte tror fråga eleverna där.

Tibble Gymnasium Campus Kista Kommentar:
Ledningen i skolan arbetar ständigt på att leverera kunskaper inför framtiden och betyget man får bygger på det. Vi beklagar din upplevelse och är tacksamma för återkoppling med mer information om det så att vi kan omvärdera rutinerna som kan ha orsakat din upplevelse. Tack för din kommentar.
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(3,0)
Baseras på 2 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap från Tibble gymnasium campus Kista, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Tibble gymnasium campus Kista
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information