Visa gymnasium.se som: Mobil

Teknikprogrammet, Teknikvetenskap

Thorildsplans gymnasium
Programinformation
Stockholm
Antal elever: 64 (år 1)
Teknikprogrammet
  • Antagningspoäng: 275,9
    (Lägsta: 122,5) * statistik från 2017

Teknikprogrammet, Teknikvetenskap

Teknikprogrammet med inriktning Teknikvetenskap på Thorildsplans gymnasiumMorgondagens ingenjörer föds på teknikprogrammet!

Vill du läsa en tekniskt inriktad utbildning på gymnasiet som dessutom gör dig högskolebehörig? Teknikprogrammet på Thorildsplan är programmet för dig! Här samlas morgondagens ingenjörer som är beredda att anta framtidens tekniska utmaningar!

Teknikvetenskap

Det här är inriktningen för dig som vill få förståelse för hela teknikutvecklingsprocessen och vara med från idéstadiet till färdig produkt. Fysik, matematik och teknik är huvudämnena som du kommer att fördjupa dig i under programmets gång. Annat du får göra under studietiden:

  • Utveckla kunskaper om vetenskapliga metoder och verktyg
  • Använda ett experimentellt och undersökande arbetssätt med både teoretiska och praktiska inslag
  • Problematisera, söka information, dra slutsatser och redovisa resultat i olika ämnesövergripande projekt

Arbeta forskningsinriktat

På inriktningen teknikvetenskap får du arbeta forskningsinriktat, något som innebär att du fokuserar på helhetslösningar som omfattar såväl kommunikativa som tekniska perspektiv. Genom att arbeta så här breddar du dina tekniska kunskaper. Du jobbar med modern informationsteknik i alla projekt du tar dig an och du lär dig använda geografiska informationssystem. I undervisningen läggs stort fokus vid det engelska språket då det engelska språket är en central del inom universitets- och företagsvärlden.

En aktuell utbildning av hög kvalitet

På inriktningen Teknikvetenskap fördjupar du dig i miljö- och energifrågor för att få kunskap om ett hållbart samhälle. För att säkerställa kvaliteten på utbildningen samarbetar Thorildsplans gymnasium med företag och högskolor. Flera av lärarna på inriktningen har dessutom forskningsbakgrund.

Läs ett fjärde år på Teknikprogrammet - Bli Gymnasieingenjör 

På Thorildsplans gymnasiums Teknikprogram kan du läsa ett fjärde år och bli gymnasieingenjör. Det här är en utbildning för dig som antingen vill vara väl förberedd för studier till främst civilingenjör, eller som vill kunna jobba direkt efter det fjärde året inom nätverksteknik.

Är du intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Teknikvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Videoreportage

Elever med olika framtidsdrömmar och mål berättar om sin utbildning och sin skola och varför de trivs så bra på Thorildsplans gymnasium.

Behörighet

För behörighet till Teknikprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Teknikprogrammet, Teknikvetenskap

Som boende i samma kommun som Thorildsplans gymnasium söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@ksl.se

Gymnasieexamen

Högskoleförberedande gymnasieprogram.

Hörselklass

Thorildsplans gymnasium erbjuder hörselklass på följande program:

  • TEKNIK - Alla inriktningar
  • EL
  • EKONOMI

För mer information, gör en intresseanmälan!

Ta kontakt med skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Teknikvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

Thorildsplans gymnasium

Thorildsplans gymnasium

Thorildsplans gymnasium – ett av Stockholms populäraste gymnasier

Thorildsplans gymnasium är en populär skola i Stockholms innerstad, alldeles intill tunnelbanestationen Thorildsplan. Här läser idag cirka 1200 elever. Bredd, djup och spets är tre ord som beskriver verksamheten på Thorildsplans gymnasium och med kompetenta medarbetare till sin hjälp kan...


Läs mer om Thorildsplans gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter till Thorildsplans gymnasium

Thorildsplans gymnasium

Drottningholmsvägen 82
112 42 STOCKHOLM

 Visa telefonnummer
www.thg.se

Skolrecensioner

A.
(3)
Thorildsplans gymansiun är en gymnasieskola som i princip gör det du skulle förvänta dig av en gymnasieskola. Maten är inte jättekul men den går alltid ner. Lokalerna är helt okej, vissa av dem smutsas ner av elever, huvudsakligen av att de verkar finna det svårt att hitta sopptunnor (inte för att de inte finns där dock). Toaletterna är helt oke...
Visa hela
Besviken elev
(1)
Jag gått 3 år på Thorildsplan nu och kvaliteten på undervisningen har verkligen varit blandad. Några lärare har varit riktigt bra och några helt ok, men flera har varit helt inkompetenta, särskilt i teknik, datorteknik och programmering. Lärarna är inte bra på att lära ut, de är dåliga på att kommunicera, följer inte någon läroplan (det verkar i...
Visa hela
Anonym
(2)
När man kommer till skolan möts man av en något sjaskig fasad och tråkig skolbyggnad. Thorildsplans Gymnasium ligger precis vid en stor väg och är enligt mig ingen särskilt estetiskt tilltalande skola, men å andra sidan har man fina hus och tunnelbana runt knuten samt ganska centralt läge med nära till fridhemsplan. Inuti skolan ser det lite rol...
Visa hela
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Teknikprogrammet, Teknikvetenskap, fyll i följande uppgifter: