Visa gymnasium.se som: Mobil

Teknikprogrammet, Samhällsbyggande & miljö

Thorildsplans gymnasium
Programinformation
Stockholm
Antal elever: 64 (år 1)
Teknikprogrammet
  • Antagningspoäng: 275,9
    (Lägsta: 122,5) * statistik från 2017

Teknikprogrammet, Samhällsbyggande & miljö

Teknikprogrammet med inriktning Samhällsbyggande och miljö passar den arkitekturintresserade. Läs programmet på Thorildsplans gymnasium i StockholmSamhällsbyggande och miljö – Inriktningen för den arkitekturintresserade

För dig med ett brinnande intresse för arkitektur och samhällsbyggande är det här en optimal gymnasieutbildning. Teknikprogrammet ger dig en helhetssyn kring ämnen som arkitektur, teknik och samhällsbyggande. Utbildningen på Thorildsplans gymnasium kopplar ihop teknikämnen med samhällsvetenskap, med arkitektur som en gemensam utgångspunkt.

På Thorildsplans gymnasium har man ett aktivt samarbete med flera olika företag och instanser, däribland Arkitektur- och designcentrum samt Trafikkontoret. För dig som läser inriktningen samhällsbyggande miljö kommer även professionella arkitekter ta del av vissa kurser och dela med sig av sina kunskaper och erfarenheter.

Teknikprogrammet är ett högskoleförberedande gymnasieprogram med praktiska inslag och här finns flera lärare med lång erfarenhet av såväl läraryrket som av forskningsarbete.

Vad du får göra

ARKITEKTUR
Öva upp din förmåga att gestalta miljöer efter olika förutsättningar.

SAMHÄLLSBYGGANDE
Lär dig om varför hus och städer ligger där ligger, det vill säga samhällsbyggandet, och hur det har påverkat mänskligheten genom historien.

TEKNIK
Lär dig om teknikutveckling från idé till teknisk lösning.

NATURVETENSKAP
Du får lära dig att använda den naturvetenskapliga metoden.

MATEMATIK
Utvecklar ditt logiska tänkande och din problemlösningsförmåga.

ENTREPRENÖRSKAP
Utveckla dina idéer, identifiera dina kunder och använd tekniken till att skapa värde.

SKISS, RITNING OCH MODELL
Utvecklar din skapande och gestaltande förmåga.

OLIKA PRESENTATIONSMETODER
Du får träna dig i att presentera dina idéer och designförslag.

Läs ett fjärde år på Teknikprogrammet - Bli Gymnasieingenjör

På Thorildsplans gymnasiums Teknikprogram kan du läsa ett fjärde år och bli gymnasieingenjör. Det här är en utbildning för dig som antingen vill vara väl förberedd för studier till främst civilingenjör, eller som vill kunna jobba direkt efter det fjärde året inom nätverksteknik.

Videoreportage

Elever med olika framtidsdrömmar och mål berättar om sin utbildning och sin skola och varför de trivs så bra på Thorildsplans gymnasium.

Hörselklass

Thorildsplans gymnasium erbjuder hörselklass på följande program:

  • TEKNIK - Alla inriktningar
  • EL
  • EKONOMI

För mer information, gör en intresseanmälan!

Behörighet

För behörighet till Teknikprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Teknikprogrammet, Samhällsbyggande & miljö

Som boende i samma kommun som Thorildsplans gymnasium söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@ksl.se

Gymnasieexamen

Högskoleförberedande gymnasieprogram.

Ta kontakt med skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Samhällsbyggande & miljö så kommer skolan att kontakta dig.

Thorildsplans gymnasium

Thorildsplans gymnasium

Thorildsplans gymnasium – ett av Stockholms populäraste gymnasier

Thorildsplans gymnasium är en populär skola i Stockholms innerstad, alldeles intill tunnelbanestationen Thorildsplan. Här läser idag cirka 1200 elever. Bredd, djup och spets är tre ord som beskriver verksamheten på Thorildsplans gymnasium och med kompetenta medarbetare till sin hjälp kan...


Läs mer om Thorildsplans gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter till Thorildsplans gymnasium

Thorildsplans gymnasium

Drottningholmsvägen 82
112 42 STOCKHOLM

 Visa telefonnummer
www.thg.se

Skolrecensioner

Henk
(5)
+++ Utbildningen. Lärarna. Skolan är byggd som skola --- Studievägledningen fungerar ej. --- Maten. Skolan måste ha handlat upp stans billigaste skollunch. Annars förstår man inte varför Sodexo får fortsätta driva skolbespisningen. Maten tar slut. Den är supertrist. Personalen skriker åt eleverna och verkar tycka mycket illa om sitt jobb.
Talia
(4)
Jag valde Thorlidsplangymnasium för linjen samhällsbyggande och miljö ”Arkitektur”. Förutom de estetiska ämnen, finns det även de teoretiska som balanserar tiden man lägger ner på läxorna. Det finns olika föreningar, och jag har valt att vara med elevrådet, som har visat sig vara utmanande, och man lär sig mycket att ta eget ansvar och inte ge u...
Visa hela
Julia
(4)
En härlig skola med många (ibland lite för många) elever! Här finns det stor tillgång till resurser så som idrottshallar, matsal (dock lite för liten...), skolsköterska, mattestuga och resurscentrum. Ett extra plus till biblioteket där man inte bara kan låna skolböcker och skönlitteratur utan också sitta och plugga i under raster och håltimmar (...
Visa hela
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Teknikprogrammet, Samhällsbyggande & miljö, fyll i följande uppgifter: