Visa gymnasium.se som: Mobil

Introduktionsprogram

Thorildsplans gymnasium
Programinformation
Stockholm

Introduktionsprogram

Individuellt val på Thorildsplans gymnasium - För elever med aspergers syndrom och närliggande funktionsnedsättningarThorildsplans gymnasium erbjuder gymnasiestudier i anpassad miljö!

På Thorildsplans gymnasium kan du som har behov av specialanpassad undervisning få möjlighet att studera i mindre undervisningsgrupper där miljön är lugn och strukturerad. I dagsläget finns det fem klasser på Introduktionsprogrammet och i varje klass går mellan fem till åtta elever med Aspergers syndrom och närliggande funktionsnedsättningar.

Egen handledare och schema

Varje elev har tillgång till en handledare som har kontinuerlig kontakt med både elev och vårdnadshavare och som under hela studieperioden följer upp samt stöttar elevens studier. Som elev på introduktionsprogrammet får du också ett individuellt schema där vissa aktiviteter är gemensamma för hela inriktningen. Du äter lunch tillsammans med elever och lärare i skolans matsal.

Studier inom naturvetenskap eller samhällsvetenskap

Thorildsplans gymnasium erbjuder eleven studier inom naturvetenskapligt eller samhällsvetenskapligt program. Här arbetar totalt nio ämneslärare som har kompetens inom specialpedagogik och neuropsykiatriska funktionshinder. Utöver ämnesstudier får du social träning genom idrott, utflykter, studiebesök och temastudier.

Videoreportage

Elever med olika framtidsdrömmar och mål berättar om sin utbildning och sin skola och varför de trivs så bra på Thorildsplans gymnasium.

Ansökan

Ansök till Introduktionsprogram

Som boende i samma kommun som Thorildsplans gymnasium söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@ksl.se

Gymnasieexamen

Skolans övergripande mål är att förbereda elever med Aspergers syndrom och närliggande funktionsnedsättningar för framtida högskolestudier och ett kommande arbetsliv. 

Aspergerklass

För elever med Aspergers syndrom erbjuds aspergerklasser på Samhällsvetenskapsprogrammet, Naturvetenskapsprogrammet och Introduktionsprogrammet. Denna studieform innebär att du får en anpassad studiemiljö, små klasser med fem till åtta elever, speciallärare, anpassad pedagogik samt lärarstödd resurstid. Friskvård är en viktig del av verksamheten och du läser idrott och hälsa en till två gånger i veckan under de första två åren. Utbildningen i Aspergerklass sträcker sig över tre år, med möjlighet till ett fjärde år vid behov.

Ta kontakt med skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Introduktionsprogram så kommer skolan att kontakta dig.

Thorildsplans gymnasium

Thorildsplans gymnasium

Thorildsplans gymnasium – ett av Stockholms populäraste gymnasier

Thorildsplans gymnasium är en populär skola i Stockholms innerstad, alldeles intill tunnelbanestationen Thorildsplan. Här läser idag cirka 1200 elever. Bredd, djup och spets är tre ord som beskriver verksamheten på Thorildsplans gymnasium och med kompetenta medarbetare till sin hjälp kan...


Läs mer om Thorildsplans gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter till Thorildsplans gymnasium

Thorildsplans gymnasium

Drottningholmsvägen 82
112 42 STOCKHOLM

 Visa telefonnummer
www.thg.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Introduktionsprogram, fyll i följande uppgifter: