Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Thoren Innovation School Uddevalla
Programinformation
Uddevalla
Naturvetenskapsprogrammet
(Läs mer) Informationsträff
2023-05-09
Naturvetenskap

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Science Program – Naturvetenskapsprogrammet på Thoren Innovation School

Science Program på Thoren Innovation School andas framtidsoptimism. En hållbar utveckling är en av de största utmaningarna som världen står inför, men vi tror att vi med gemensamma krafter kan göra världen till en bättre plats. Delar du vår världsbild? Är du den som kommer på nästa stora, miljövänliga innovation? Kanske vill du forska om genteknik, kemi eller bioteknik och vara en del av nya medicinska genombrott? Eller vill du kanske uppfinna nya livsmedel? Då kommer Science Program passa dig. Här får du en bred naturvetenskaplig utbildning som ger dig en uppsjö av möjligheter inför framtiden.

Programfördjupning

Biotech

Biotech är programfördjupningen för dig som är intresserad av naturvetenskap, teknik och biologi, eller som i framtiden ser dig själv jobba som exempelvis läkare, apotekare, forskare eller biotekniker. Under utbildningen får du fördjupa dig inom naturvetenskap, biologi, teknik och dess koppling till världen omkring. Du läser även kurser i kemi, matematik och fysik, vilket ger dig full behörighet till alla naturvetenskapliga utbildningar på högskola.

Många möjligheter att studera vidare

Om du siktar på att bli miljösamordnare, läkare eller forskare är Science Program ett smart val. Du behöver dock inte ha listat ut vad du vill göra efter gymnasiet för att läsa programmet; i och med att du blir högskolebehörig och tack vare programmets bredd har du oändliga valmöjligheter när det kommer till universitets- och högskolestudier.

På programmet får du en gedigen utbildning inom matematik, fysik, kemi och biologi. Thoren Innovation School samarbetar dessutom med framgångsrika företag och högskolor i verklighetsnära projekt och studieformer. Undervisningen ges i en miljö där det finns avancerade laboratorium med modern utrustning och engagerade lärare. 

Är du intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Fortsatta studier

Det mest naturliga steget efter examen är att studera vidare på högskola eller universitet. Där kan du studera vidare och bli exempelvis läkare, apotekare, farmakolog och miljösamordnare. Stora framtidsutsikter finns också inom områdena bioteknik, biomedicin och biokemi där efterfrågan på kompetent personal är väldigt hög.

Ansökan

Ansök till Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Du söker programmet via antagningskansliet Antagningskansliet i Uddevalla. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Gymnasiekontoret 451 81 UDDEVALLA
Telefon: 0522-696000 
Mejladress: antagning@uddevalla.se

Behörighet

För behörighet till Naturvetenskapsprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturvetenskapsprogrammet är ett högskoleförberedande program.

Få kontakt med skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

Thoren Innovation School Uddevalla

Thoren Innovation School Uddevalla – skolan som förbereder dig för framtidsjobben

“Det är en bra miljö på skolan och väldigt engagerade lärare. De ser varje elev för den man är och hjälper en utifrån det.” – John Berg, Innovation Program  På Thoren Innovation School Uddevalla står dörren alltid öppen för eleverna –...


Läs mer om Thoren Innovation School Uddevalla och visa alla program.

Kontaktuppgifter till Thoren Innovation School Uddevalla

Thoren Innovation School Uddevalla

Tjärhovsgatan 8
45142 Uddevalla

 Visa telefonnummer
innovationsgymnasiet.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap från Thoren Innovation School Uddevalla, fyll i dina uppgifter:

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information