Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik

Thoren Innovation School Solna
Programinformation
Stockholm

Om utbildningen

Innovation Program – Teknikprogrammet på Thoren Innovation School Solna

Är du intresserad av teknik, design eller förhållandet mellan människa och maskin? Är du kreativ och påhittig? Ser du dig som en framtida innovatör? Då är Innovation Program något för dig. Här ligger fokus på teknik, kreativitet och innovation, och programmet ger dig en bred teknisk bas att stå på. Givetvis varvas teori med mycket verklighetsnära lärande och du arbetar ofta i projektform – precis som i arbetslivet. Här lär du dig tänka kreativt och innovativt så att du kan vara med och utforma framtiden!

Programfördjupning

AI

Vilka möjligheter och risker finns det med artificiell intelligens, och hur kommer framtidens AI att se ut? Här får du bland annat lära dig utveckla AI, samtidigt som du lär dig om vilka möjligheter och konsekvenser teknologin kan ha för samhället. Under utbildningen får du även fördjupa dina kunskaper i programmering och läsa kurser inom webbutveckling och gränssnittsdesign. Efter avslutade studier kan du påbörja en karriär som exempelvis programmerare, webbutvecklare eller utvecklare inom AI.

Är du intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Teknikprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Teknikprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik så kommer skolan att kontakta dig.

Thoren Innovation School Solna

Thoren Innovation School Solna förbereder dig för

“Vi får åka på olika studiebesök till riksdagen, tingsrätten och olika museum, vilket är riktigt kul och gör utbildningen mer intressant.“ – Emirhan Erol, Creative Media Program Thoren Innovation School är skolan med sikte mot framtiden – här är alla program...


Läs mer om Thoren Innovation School Solna och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Thoren Innovation School Solna

Terminalvägen 12B
171 73 Solna

 Visa telefonnummer
innovationsgymnasiet.se

Recensioner

Snittbetyg: 2,5

Baseras på 2 recensioner.

Mr X

Jag har aldrig varit mer missnöjd, önska jag kunde spola tillbaka tiden :/

Cecilia Stenman, tf rektor Kommentar:
Hej,

Vi beklagar att du är missnöjd med din skolgång. Våra elevers trivsel är alltid vår högsta prioritet, och du får gärna höra av dig till mig och berätta varför du är missnöjd och vad du anser inte fungerar.

Hälsningar,
Cecilia Stenman
t.f rektor Thoren Innovation School Solna
Glad elev

En bra skola med bra lärare som lär ut på ett bra sätt, mycket eget ansvar! Fina lokaler med mycket färger!

Recensioner
Utbildningsrecensioner
(2,5)
Baseras på 2 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik från Thoren Innovation School Solna, fyll i dina uppgifter:

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information