Svara på vår undersökning gymnasievalsrapporten och ha chans att vinna biobiljetter! 📽️ Gör undersökningen här!

Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet, Medier, information & kommunikation

Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Samhällsvetenskapsprogrammet

Creative Media Program – Samhällsvetenskapsprogrammet på Thoren Innovation School

Är du kreativ och älskar att skapa content? Ser du en framtida karriär inom media? Vill du att det du producerar ska få stor spridning? På Creative Media Program får du fokusera på det digitala skapandet, lära dig hur du kan fånga betraktarens intresse samt ta fram strategier för att nå ut med dina budskap. 

Creative Media Program är ett unikt program där du får spetskompetens inom digitalt skapande samtidigt som du blir väl förberedd för vidare studier. Brinner du för hållbarhet, jämställdhet eller någon annan fråga? På Creative Media Program kan du skapa förändring genom att engagera omvärlden!

Programfördjupning

Media Tech

Journalistik, kommunikation, podcast, video, reklam, innehållsskapande. Är detta ämnen som faller dig i smaken? Detta är bara ett axplock av allt du får lära dig om på programfördjupningen Media Tech. Under utbildningen får du läsa kurser i digitalt skapande, medieproduktion, film- och tv-produktion samt entreprenörskap. Programfördjupningen bygger på praktiska kurser där du får vara kreativ, skapa content och lära dig genom att testa på och arbeta praktiskt. Du har även möjlighet att styra inriktningen på din utbildning utifrån dina intressen. Vill du lära dig mer om foto, video, ljud eller grafisk design? Rikta in dig mot det som just du är intresserad av och låt kreativiteten flöda!

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Medier, information & kommunikation, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Medier, information & kommunikation

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Fortsatta studier

Efter att ha läst Creative Media Program kan du studera vidare till yrken som grafisk designer, copywriter, kommunikatör, journalist, diverse yrken inom ljud och bild – och mycket mer. Du kan också börja frilansa, starta eget företag eller inleda en karriär som exempelvis influencer direkt efter gymnasiet.

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Medier, information & kommunikation så kommer skolan att kontakta dig.
Thoren Innovation School Solna
Terminalvägen 12B
171 73 Solna

Thoren Innovation School Solna förbereder dig för

“Vi får åka på olika studiebesök till riksdagen, tingsrätten och olika museum, vilket är riktigt kul och gör utbildningen mer intressant.“ – Emirhan Erol, Creative Media Program Thoren Innovation School är skolan med sikte mot framtiden – här är alla program...

Läs mer om Thoren Innovation School Solna och visa alla program.

Recensioner

Snittbetyg: 4,5

Baseras på 6 recensioner
Skriv en recension
5/5
Matilda
20 apr 2023
Bästa skolan!!

Tack Thorens för en lärorik och innovativ undervisning. Jag har aldrig lärt mig bättre och utvecklats så mycket som jag gjort i denna skola. Jag bytte från en annan skola hit an...

Visa hela
5/5
Jasskirat Kaur
03 feb 2023
Den bästa och sköna gymnasieskolan!

Skolans lokaler och elever är så fina och gulliga så att det inte är rätt. Alla är så respektfulla mot varandra. Mycket positivitet och kreativitet bland eleverna på lektionerna...

Visa hela
4/5
Stefe Minaj
03 feb 2023
Innovation gives me motivation

Skolan har en skön miljö som gör att man blir motiverad att studera. Samt så engagerar läraren sig här jätte mycket om sina elever och dem lägger verkligen mycket tid för att m...

Visa hela
Sponsrad