Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik

Thoren Innovation School Lund
Programinformation
Lund

Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik

Information och medieteknik på Innovation Program i Lund

Teknikintresserad? Kolla hit! Innovation Program på Thoren Innovation School  vänder sig till dig som är intresserad av alla möjliga tekniska lösningar, innovationer och nya idéer. Kanske är det så att du är en framtida ingenjör? Eller vill du arbeta med utveckling av appar för smartphones och surfplattor? Kanske är du mer intresserad av design av hus och byggnader och vill arbeta som arkitekt?

Oavsett vilket teknikämne som intresserar dig så får du med Innovation Program en bred bas att stå på. Givetvis blandas teori med verklighetsnära lärande och ofta arbetar du i projektform, precis som i arbetslivet.

Följande specialiseringar kan du läsa:

INGENJÖR – För dig som vill bli ingenjör och har tänkt läsa vidare. Specialiseringen erbjuder en bra grund inom IT och webbteknik i kombination med högre studier inom matematik och fysik.

ARKITEKT – Passar dig som i framtiden vill bli designer, arkitekt, eller kanske byggnadsingenjör.

SPEL- OCH APPUTVECKLARE – Vill du skapa de senaste och trendigaste spelen och apparna? Här får du lära dig om animation, design och gränssnitt. I framtiden kan du jobba som spelutvecklare, apputvecklare, art director, eller med mediaproduktion.

Är du intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Videoreportage

Utveckla dina idéer!

Thoren Innovation School

På Thoren Innovation School, Innovationsgymnasiet, förbereds du för framtidsjobben. Gå från idé till genomförande och gör praktik under minst 5 veckor på en arbetsplats - oavsett vilket program du läser!


Ansökan

Ansök till Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik

Som boende i samma kommun som Thoren Innovation School Lund söker du till programmet via Gymnasieantagningen Lund. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 138 221 00 Lund
Telefon: 046-355000
E-post: antag@lund.se

Behörighet

För behörighet till Teknikprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Teknikprogrammet (TE) är ett högskoleförberedande gymnasieprogram och leder till Högskoleförberedande examen.

Få kontakt med skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik så kommer skolan att kontakta dig.

Thoren Innovation School Lund

Thoren Innovation School Lund

”Det bästa med TIS är att alla är som en stor familj. Man kan diskutera och komma fram till saker tillsammans.” – Love Jörgensen, Innovation Program Thoren Innovation School Lund är en skola med en välkomnande miljö och stark gemenskap med hög...


Läs mer om Thoren Innovation School Lund och visa alla program.

Kontaktuppgifter till Thoren Innovation School Lund

Thoren Innovation School Lund

Warholms väg 3
224 65 Lund

 Visa telefonnummer
www.innovationsgymnasiet.se

Skolrecensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 2 recensioner.

Elev åk 2, teknikprogrammet
(5)
Den här skolan och miljön bland fantastiska lärare och elever har gett mig möjligheten att utvecklas något enormt som människa. Vi har en fantastisk rektor, skulle nästan vilja påstå att det är den bästa jag kan tänka mig, som stöttar på oss varje dag. Alla på skolan ses som de unika individer de är, inte som en i mängden.
Elsa Nygren
(5)
Den här skolan är en underbar skola med lärare som man har nära kontakt med som vill att man ska lyckas och stöttar en genom allt, som vägrar ge en F som alltid påminner en om hur bra just jag är. En rektor som lyssnar på oss elever och ofta går runt och hälsar på oss, som kan våra namn och som jobbar för att vi ska ha så bra skola som möjligt. ...
Visa hela
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik från Thoren Innovation School Lund, fyll i dina uppgifter:

Recensioner
Utbildningsrecensioner
(5,0)
Baseras på 2 recensioner.

Du kanske också är intresserad av: