Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik

Thoren Innovation School Lund
Programinformation
Lund
Teknikprogrammet
(Läs mer) Öppet hus
2023-04-22
2023-05-10

Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik

Innovation Program – Teknikprogrammet på Thoren Innovation School Lund

Är du intresserad av teknik, design eller förhållandet mellan människa och maskin? Är du kreativ och påhittig? Ser du dig som en framtida innovatör? Då är Innovation Program något för dig. Programmet ger dig en bred teknisk bas att stå på och fokus ligger alltid på teknik, kreativitet och innovation. Givetvis varvas teori med mycket verklighetsnära lärande och du arbetar ofta i projektform – precis som i arbetslivet. Här lär du dig tänka kreativt och innovativt så att du kan vara med och utforma framtiden!

Programfördjupning

AI

Vilka möjligheter och risker finns det med artificiell intelligens, och hur kommer framtidens AI att se ut? Här får du bland annat lära dig utveckla AI, samtidigt som du lär dig om vilka möjligheter och konsekvenser som teknologin kan ha för samhället. Under utbildningen får du även fördjupa dina kunskaper i programmering och läsa kurser inom exempelvis webbutveckling och gränssnittsdesign. Efter avslutade studier kan du påbörja en karriär som exempelvis programmerare, webbutvecklare eller utvecklare inom AI.

Är du intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Ansökan

Ansök till Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Lund. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Besöksadress: St Södergatan 47, Postadress: Box 41, 221 00 Lund
Telefon: 046-359 50 00
Mejladress: antag@lund.se

Behörighet

För behörighet till Teknikprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Teknikprogrammet är ett högskoleförberedande gymnasieprogram och leder till Högskoleförberedande examen.

Få kontakt med skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik så kommer skolan att kontakta dig.

Thoren Innovation School Lund

Thoren Innovation School Lund förbereder dig för framtidsjobben

“Det bästa med skolan är lärarna. De är underbara och man har en god relation till dem. Man blir också pigg av byggnaden och det är stor variation i uppgifterna.” – Viktoria Schoug, Science Program Thoren Innovation School Lund är en...


Läs mer om Thoren Innovation School Lund och visa alla program.

Kontaktuppgifter till Thoren Innovation School Lund

Thoren Innovation School Lund

Warholms väg 3
224 65 Lund

 Visa telefonnummer
innovationsgymnasiet.se

Skolrecensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 2 recensioner.

Elev åk 2, teknikprogrammet

Den här skolan och miljön bland fantastiska lärare och elever har gett mig möjligheten att utvecklas något enormt som människa. Vi har en fantastisk rektor, skulle nästan vilja påstå att det är den bästa jag kan tänka mig, som stöttar på oss varje dag. Alla på skolan ses som de unika individer de är, inte som en i mängden.

Elsa Nygren

Den här skolan är en underbar skola med lärare som man har nära kontakt med som vill att man ska lyckas och stöttar en genom allt, som vägrar ge en F som alltid påminner en om hur bra just jag är. En rektor som lyssnar på oss elever och ofta går runt och hälsar på oss, som kan våra namn och som jobbar för att vi ska ha så bra skola som möjligt. ...

Visa hela
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(5,0)
Baseras på 2 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik från Thoren Innovation School Lund, fyll i dina uppgifter:

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information