Visa gymnasium.se som: Mobil

Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik

Thoren Innovation School Helsingborg
Programinformation
Helsingborg
Teknikprogrammet

Om utbildningen

Innovation program 

Har du ett tekniskt intresse och vill uppfinna ny teknologi? Kanske är du en framtida ingenjör? Eller vill du arbeta med utveckling av appar för smartphones och surfplattor? Kanske är du mer intresserad av att designa hus och byggnader och vill arbeta som arkitekt? Oavsett vilket teknikämne som intresserar dig så får du med Innovation Program en bred grund att stå på. Givetvis blandas teori med verklighetsnära lärande och ofta arbetar du i projektform, precis som i arbetslivet.

Specialiseringar:

INGENJÖR – För dig som vill bli ingenjör och har tänkt läsa vidare. Specialiseringen erbjuder en bra grund inom IT och webbteknik i kombination med högre studier inom matematik och fysik.

ARKITEKT – Passar dig som i framtiden vill bli designer, arkitekt, eller kanske byggnadsingenjör.

SPEL- OCH APPUTVECKLARE – Vill du skapa de senaste och trendigaste spelen och apparna? Här får du lära dig om animation, design och gränssnitt. I framtiden kan du jobba som spelutvecklare, apputvecklare, art director, eller med mediaproduktion.

Är du intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Teknikprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Teknikprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik

Du söker programmet via Gymnasieantagningen i Helsingborg. Om du bor i en kommun som inte ingår i antagningskansliet söker du istället via din hemkommun.
Postadress: Skol- och fritidsförvaltningen 251 89 HELSINGBORG
Telefon: 042-104700
E-post: gymnasieantagningen@helsingborg.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik så kommer skolan att kontakta dig.

Thoren Innovation School Helsingborg

Thoren Innovation School Helsingborg förbereder dig för framtidsjobben 

Hösten 2018 öppnade Thoren Innovation School i Helsingborg på Södra Storgatan 23. Thoren Innovation School är skolan med sikte på framtiden – här är alla program utformade för att göra dig bäst förberedd på framtidsjobben. Vill du bli forskare, apputvecklare...


Läs mer om Thoren Innovation School Helsingborg och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Thoren Innovation School Helsingborg

Södra Storgatan 23
252 23 Helsingborg

 Visa telefonnummer
innovationsgymnasiet.se

Recensioner

Snittbetyg: 4,5

Baseras på 4 recensioner.

Vatten
Skolan, trots namnet, är inte särskilt innovativ när det kommer till skolans egen utveckling. För tillfället inte särskilt bra, men ge det ett par år så kommer den säkert bli bättre.
Adam
Positiv och kreativ miljö. Lärarna är positiva och gör allt för att hjälpa en med sitt arbete om man ligger efter. Man känner sig verkligen som hemma och ser fram emot att vara i skolan.
Alexander
Jag var säker redan från början att välja teknik, därmed valde jag lite mellan skolor där jag skulle få dem bösta förutsättningarna för framtiden. Efter många om o men valde jag Thorén innovation school och tog chansen att den var helt ny. Har aldrig varit så nöjd med ett val, skolan väljer att fokusera på eleven och ger elever chansen att välja...
Visa hela
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(4,5)
Baseras på 4 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik från Thoren Innovation School Helsingborg, fyll i dina uppgifter:

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information