Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik

Thoren Innovation School Helsingborg
Programinformation
Helsingborg
Teknikprogrammet
(Läs mer) Öppet hus
2023-02-08
Teknikprogrammet

Om utbildningen

Innovation Program – Teknikprogrammet på Thoren Innovation School Helsingborg

Är du intresserad av teknik, design eller förhållandet mellan människa och maskin? Är du kreativ och påhittig? Ser du dig som en framtida innovatör? Då är Innovation Program något för dig. Fokus ligger på teknik, kreativitet och innovation, och programmet ger dig en bred teknisk bas att stå på. Givetvis varvas teori med mycket verklighetsnära lärande och du arbetar ofta i projektform – precis som i arbetslivet. Här lär du dig tänka kreativt och innovativt så att du kan vara med och utforma framtiden!

Programfördjupning

AI

Vilka möjligheter och risker finns det med artificiell intelligens, och hur kommer framtidens AI att se ut? Här får du bland annat lära dig utveckla AI, samtidigt som du lär dig om vilka möjligheter och konsekvenser som teknologin kan ha för samhället. Under utbildningen får du även fördjupa dina kunskaper i programmering och läsa kurser inom webbutveckling och gränssnittsdesign. Efter avslutade studier kan du påbörja en karriär som exempelvis programmerare, webbutvecklare eller utvecklare inom AI.

Är du intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Teknikprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Teknikprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Helsingborg. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Skol- och fritidsförvaltningen, 251 89 Helsingborg
Telefon: 042-104700
Mejladress: gymnasieantagningen@helsingborg.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik så kommer skolan att kontakta dig.

Thoren Innovation School Helsingborg

Thoren Innovation School Helsingborg förbereder dig för framtidsjobben 

“Det bästa med TIS är hur interaktiva lektionerna är och hur mycket vi elever får bestämma när det kommer till undervisningen.” – Jacob Rameke, Innovation Program Thoren Innovation School är skolan med sikte på framtiden – här är alla program utformade...


Läs mer om Thoren Innovation School Helsingborg och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Thoren Innovation School Helsingborg

Södra Storgatan 23
252 23 Helsingborg

 Visa telefonnummer
innovationsgymnasiet.se

Recensioner

Snittbetyg: 4,5

Baseras på 4 recensioner.

Vatten

Skolan, trots namnet, är inte särskilt innovativ när det kommer till skolans egen utveckling. För tillfället inte särskilt bra, men ge det ett par år så kommer den säkert bli bättre.

Adam

Positiv och kreativ miljö. Lärarna är positiva och gör allt för att hjälpa en med sitt arbete om man ligger efter. Man känner sig verkligen som hemma och ser fram emot att vara i skolan.

Alexander

Jag var säker redan från början att välja teknik, därmed valde jag lite mellan skolor där jag skulle få dem bösta förutsättningarna för framtiden. Efter många om o men valde jag Thorén innovation school och tog chansen att den var helt ny. Har aldrig varit så nöjd med ett val, skolan väljer att fokusera på eleven och ger elever chansen att välja...

Visa hela
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(4,5)
Baseras på 4 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik från Thoren Innovation School Helsingborg, fyll i dina uppgifter:

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information