Visa gymnasium.se som: Mobil

Estetiska programmet, Estetik & media

Thoren Innovation School Stockholm
Programinformation
Stockholm
Estetiska programmet

Estetiska programmet, Estetik & media

Plugga Creative Program på Thoren!

CREATIVE PROGRAM

Är du en kreativ person som vill uttrycka sig i digitala medier? Tycker du det är roligt med Facebook, Instagram, YouTube och andra sociala medier? Har du ambitionen att jobba med film, text, foto eller reklam i framtiden? Eller har du e-sportsdrömmar? På Creative Program kan du verkligen forma din egen framtid utifrån dina intressen. Här får du öva på olika kreativa uttryck och välja att fördjupa dig i det du gillar mest. Du får också publicera det du gör på sociala medier och göra studiebesök för att se hur det går till i din bransch.

10 veckors praktik

På Creative Program har du 10 veckors praktik (APL) vilket innebär att du är ute på ett företag där du, utifrån ditt program och specialisering, får lära dig mer och testa kunskaperna i verkligheten.

Efter Creative Program

Några yrken att läsa vidare till efter gymnasiet: copywriter, fotograf, journalist, art director, illustratör.

Egen dator

Vi arbetar med digitalt lärande och du som elev får en bärbar dator som ditt arbetsredskap under gymnasietiden. Det finns även stationära datorer på skolan för mer avancerade projekt.

E-sport

Är du intresserad av e-sport? I så fall kan det här vara ditt livs chans att bli ett proffs på den internationella scenen och samtidigt få en utbildning att luta dig tillbaka mot. Välj då e-sport som individuellt val.

Våra specialiseringar

YOUTUBER

Att vara Youtuber är som att ha sin egen tv-kanal. Förutom att skapa filmklipp på ett professionellt sätt, lär du dig hur du får din kanal på YouTube att sticka ut från mängden och fånga tittare. Detta är en perfekt inriktning för dig som vill jobba med filmproduktion i framtiden eller som vill veta hur du kan bli känd hemifrån.

DIGITAL ART DIRECTOR

Är du en kreativ person som tycker om att uttrycka dig i bild och form? I så fall är det här rätt inriktning för dig. Du får lära dig att arbeta i program som Photoshop för att designa och skapa bilder som passar för digitala medier. Du får också lära dig grunderna i yrket Art Director, som t.ex. hur du utformar en annons och på bästa sätt fångar uppmärksamhet. Inriktningen passar även dig som vill bli illustratör.

DIGITAL PHOTOGRAPHER

På sociala medier är det otroligt viktigt att fånga användarens öga när hon eller han skrollar igenom sin ”feed”, för att kunna göra det är bra bilder jätteviktigt. Likaså är bilder många gånger avgörande för om besökare vill stanna på en hemsida eller inte. Lär dig hur du fotograferar och bearbetar bilder för digital användning på ett proffsigt sätt.

INFLUENCER

Lär dig hur du skapar en blogg med texter och content som engagerar och får dina följare att vilja komma tillbaka varje dag. Det här är en bra grund om du vill bli en influencer, copywriter, journalist eller vill jobba med text på annat sätt i framtiden.

Är du intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Estetik & media, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Videoreportage

Utveckla dina idéer!

Läs mer Thoren Innovation School

På Thoren Innovation School, Innovationsgymnasiet, får du utveckla dina idéer. Gå från idé till genomförande och gör praktik under minst 10 veckor på en arbetsplats - oavsett vilket program du läser!


Behörighet

För behörighet till Estetiska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska samt minst nio andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Estetiska programmet, Estetik & media

Som boende i samma kommun som Thoren Innovation School Stockholm söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@ksl.se

Gymnasieexamen

Estetiska programmet är ett högskoleförberedande gymnasieprogram och ger en högskoleförberedande examen.

Få kontakt med skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Estetik & media så kommer skolan att kontakta dig.

Thoren Innovation School Stockholm

Thoren Innovation School Stockholm

”Det bästa med TIS är lärarna och den trygga miljön, jag känner att man kan vara sig själv här.” – Erling Winjum, Innovation Program Thoren Innovation School är skolan som alltid hänger med i utvecklingen – här är alla program utformade...


Läs mer om Thoren Innovation School Stockholm och visa alla program.

Kontaktuppgifter till Thoren Innovation School Stockholm

Thoren Innovation School Stockholm

Löjtnantsgatan 25 A
115 50 Stockholm

 Visa telefonnummer
www.innovationsgymnasiet.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Estetiska programmet, Estetik & media, fyll i följande uppgifter: