Visa gymnasium.se som: Mobil

Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik

Thoren Innovation School Solna
Programinformation
Ort: Stockholm
Utbildningstyp: Teknikprogrammet
Öppet hus: 2018-12-01 2018-12-05 2019-01-16 2019-01-26 2019-02-09

Utbildningsinfo

Thoren Innovation School, Innovation Program

Innovation program 

Har du ett tekniskt intresse och vill uppfinna ny teknologi? Kanske är du en framtida ingenjör? Eller vill du arbeta med utveckling av appar för smartphones och surfplattor? Kanske är du mer intresserad av att designa hus och byggnader och vill arbeta som arkitekt? Oavsett vilket teknikämne som intresserar dig så får du med Innovation Program en bred grund att stå på. Givetvis blandas teori med verklighetsnära lärande och ofta arbetar du i projektform, precis som i arbetslivet.

Profiler: 

INGENJÖR

För dig som vill bli ingenjör och har tänkt läsa vid till exempel KTH eller Chalmers efter gymnasiet. Specialiseringen erbjuder en bra grund inom IT och webbteknik i kombination med högre studier i matematik och fysik.

APPLIKATIONSDESIGN

För dig som tänker dig en framtid som till exempel art director, webbutvecklare, programmerare, spelutvecklare eller annat yrke inom digitalt skapande. Du fördjupar dig inom applikationsdesign efter att du har läst grunderna inom IT och webbutveckling.

ARKITEKTUR

För dig som vill bli designer, arkitekt eller ingenjör och har tänkt läsa vid till exempel KTH eller Chalmers efter gymnasiet. Specialiseringen erbjuder en bra grund inom hållbart samhällsbyggande och konstruktion.

SPELDESIGN

Vill du bli framtidens stjärna inom spelutveckling? Här får du lära dig grunderna i hur spel utvecklas och designas. I framtiden har du även möjlighet att arbeta inom andra kreativa områden, till exempel film och reklam.

Behörighet

För att bli behörig till teknikprogrammet måste du ha godkända betyg i engelska, matematik, svenska eller svenska som andraspråk, geografi, samhällskunskap, religion, historia och fem ämnen till från grundskolan.

Ansökan

Ansök till Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik

Som boende i samma kommun som Thoren Innovation School Solna söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@ksl.se

Gymnasieexamen

Teknikprogrammet är ett högskoleförberedande gymnasieprogram och ger en högskoleförberedande examen.

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik så kommer skolan att kontakta dig.

Thoren Innovation School Solna

Thoren Innovation School

Thoren Innovation School Solna 

En ny Thoren Innovation School öppnar hösten 2019 i Solna på Terminalvägen 14.  Thoren Innovation School är skolan som alltid hänger med i utvecklingen – här är alla program utformade för att göra dig bäst förberedd på framtidsjobben. Vill du...


Läs mer om Thoren Innovation School Solna och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Thoren Innovation School Solna

Terminalvägen 14,
171 73 Solna

 Visa telefonnummer
innovationsgymnasiet.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Recensioner
Det finns inga recensioner än.
Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik, fyll i följande uppgifter: