El- och energiprogrammet

El- och energiprogrammet, Dator- och kommunikationsteknik

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Få mer information om programmet 👍

El- och energiprogrammet, Dator- och kommunikationsteknik

Ser du dig själv som en framtida IT-tekniker, webb- eller apputvecklare? Vill du ha en IT-utbildning som ger dig många jobbmöjligheter inför framtiden? Kanske funderar du på att plugga vidare efter gymnasiet?

Då ska du välja IT Program. På programmet får du en bred teknisk plattform som förbereder dig för en mängd datayrken, oavsett om du i framtiden vill jobba som exempelvis IT-tekniker eller med att utveckla datasystem, webbplatser och appar.

Efter studierna

Några yrken att läsa vidare till efter gymnasiet: webbutvecklare, it-support, nätverkstekniker, datasäkerhetsansvarig, apputvecklare och mycket mer.

Vad händer sen?

  • Starta eget företag inom IT eller teknik.
  • Studera vidare på universitet eller högskola.
  • Börja jobba direkt som webbutvecklare, IT-tekniker med mera! 

Praktik

På IT Program har du som elev minst 15 veckors APL (arbetsplatsförlagt lärande), vilket innebär att du är ute på ett företag där du, utifrån ditt program och din programfördjupning, får lära dig mer om ditt framtida yrke i praktiken. Genom din APL samlar du inte bara på dig nyttig arbetslivserfarenhet, utan du har även ett gyllene läge att komma i kontakt med arbetsmarknaden och knyta viktiga kontakter inför ditt framtida arbetsliv.

Är du intresserad och vill veta mer om El- och energiprogrammet, Dator- och kommunikationsteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Lund

Ansökan

Ansök till El- och energiprogrammet, Dator- och kommunikationsteknik

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Lund. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Besöksadress: St Södergatan 47, Postadress: Box 41, 221 00 Lund
Telefon: 046-359 50 00
Mejladress: antag@lund.se

Få kontakt med skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om El- och energiprogrammet, Dator- och kommunikationsteknik så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Thoren Innovation School Lund
Warholms väg 3
224 65 Lund

Thoren Innovation School Lund förbereder dig för framtidsjobben

Thoren Innovation School Lund är en skola med en välkomnande miljö, stark gemenskap och hög lärartäthet. Entreprenörskap och innovation är ledord, och något som alltid genomsyrar utbildningen. Här är alla program utformade för att göra dig bäst förberedd för framtidsjobben. Vill...

Läs mer om Thoren Innovation School Lund och visa alla program.

Sponsrad