Naturvetenskapsprogrammet

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Naturvetenskap

Är du intresserad av natur, forskning och teknik? Vill du ha en gymnasieutbildning som öppnar många dörrar för framtiden? Då är Naturvetenskapsprogrammet ett bra val för dig. 

Programmet passar dig som vill förstå hur världen, kroppen och rymden är uppbyggd. Förutom de vanliga gymnasieämnena fördjupar du dig i kurser som fysik, kemi, biologi och matematik. 

Naturvetenskapsprogrammet är ett brett program som ger behörighet till många naturvetenskapliga utbildningar på universitet och högskola, men även inom andra ämnen. 

Inriktning 

På Tekniska Gymnasiet erbjuds inriktningen Naturvetenskap. Här tar du de naturvetenskapliga ämnena till en högre nivå. Du får till exempel en inblick i cell- och molekylärbiologi, astronomi och bioteknik – bland annat genom fascinerande experiment. 

Varför välja Naturvetenskapsprogrammet?

  • Fördjupa dig i naturvetenskapliga ämnen som fysik, kemi och biologi 

  • Testa dina färdigheter i praktiken genom experiment   

  • Få bred behörighet till högskola 

Är du intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Helsingborg

Ansökan

Ansök till Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Helsingborg. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Skol- och fritidsförvaltningen, 251 89 Helsingborg
Telefon: 042-104700
Mejladress: gymnasieantagningen@helsingborg.se

Fortsatta studier

Efter gymnasiet kan du starta eget företag, börja jobba direkt eller läsa vidare till exempelvis läkare, sjuksköterska, apotekare, farmakolog, forskare, biotekniker, miljösamordnare – och mycket mer.

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Tekniska Gymnasiet Helsingborg
Södra Storgatan 23
252 23 Helsingborg

Den moderna akademin 

Stor bildning med fokus på vetenskap, teknik och matematik. Verkliga färdigheter och personlig utveckling. Det här är Tekniska Gymnasiet.  På Tekniska Gymnasiet är du och din utveckling alltid i centrum. Genom ett stort kunskapsfokus i kombination med verklighetsnära lärande –...

Läs mer om Tekniska Gymnasiet Helsingborg och visa alla program.

Sponsrad