Visa gymnasium.se som: Mobil

Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik

Thoren Innovation School Göteborg
Programinformation
Ort: Göteborg
Betyg: (6 Recensioner)
Utbildningstyp: Teknikprogrammet
Öppet hus: 2019-01-19 2019-01-31 2019-04-27 2019-05-16

Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik

Innovation program på Thoren Innovation School Göteborg

Teknikprogrammet på Thoren Innovation School Göteborg

Är du en idéspruta, en innovatör, och gillar tekniska lösningar? Då kommer du nog att trivas på Innovation Program på Thoren Innovation School Göteborg. Det här programmet passar bra om du ser dig själv som en framtida ingenjör eller utvecklare av exempelvis appar. Kanske är det så att du brinner ännu mer för design av hus och byggnader och vill arbeta som arkitekt? Det spelar mindre roll, det du behöver veta är att din resa mot de målen börjar på Teknikprogrammet (Innovation Program).

Oavsett vilket teknikämne som intresserar dig får du med Innovation Program en bred bas att stå på. Här blandas teori med verklighetsnära lärande och du får ofta arbeta i projektform, precis som du kommer att göra senare i arbetslivet.

Specialiseringar inom Information och medieteknik

Ingenjör

Specialiseringen erbjuder dig en bra grund inom IT och webbteknik i kombination med högre studier i matematik och fysik. 

Arkitektur

Specialiseringen erbjuder en bra grund inom design och formgivning i kombination med högre studier i matematik och fysik. Det här är rätt inriktning för dig som är intresserad av att läsa till designer, arkitekt, eller ingenjör efter gymnasiet.

Applikationsdesign

För dig som tänker dig en framtid som till exempel art director, webbutvecklare, programmerare, spelutvecklare eller annat yrke inom digitalt skapande. Du fördjupar dig inom applikationsdesign efter att du har läst grunderna inom IT och webbutveckling.

Speldesign

Vill du bli framtidens stjärna inom spelutveckling? Här får du lära dig grunderna i hur spel utvecklas och designas. I framtiden har du även möjlighet att arbeta inom andra kreativa områden, till exempel film och reklam.

Är du intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Videoreportage

Utveckla dina idéer!

Läs mer Thoren Innovation School

På Thoren Innovation School, Innovationsgymnasiet, får du utveckla dina idéer. Gå från idé till genomförande och gör praktik under minst 10 veckor på en arbetsplats - oavsett vilket program du läser!


Ansökan

Ansök till Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik

Som boende i samma kommun som Thoren Innovation School Göteborg söker du till programmet via Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 5073 40222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 61
E-post: gymnasieantagningen@grkom.se

Behörighet

För behörighet till Teknikprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Teknikprogrammet (TE) är ett högskoleförberedande gymnasieprogram och leder till Högskoleförberedande examen.

Få kontakt med skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik så kommer skolan att kontakta dig.

Thoren Innovation School Göteborg

Thoren Innovation School Göteborg

”Vi har väldigt engagerade och ambitiösa lärare som alltid vill ens bästa, de hjälper en alltid.” – Elsa Friis, Innovation Program Thoren Innovation School är skolan som alltid hänger med i utvecklingen – här är alla program utformade för att göra...


Läs mer om Thoren Innovation School Göteborg och visa alla program.

Kontaktuppgifter till Thoren Innovation School Göteborg

Thoren Innovation School Göteborg

Åvägen 17 A
412 51 Göteborg

 Visa telefonnummer
www.innovationsgymnasiet.se

Skolrecensioner

En arg och missnöjd elev   |   2018-11-15
Alltså jag skulle aldrig rekommendera denna skola till någon. Rektorn har lovat mycket men håller inte mycket av vad som lovats. Maten har dom sagt är från en "bra leverantör" men det är inget man skulle betala för att äta. Det kanske duger om du svälter rejält men knappt. Lärarna kan en del men dom är inte dom bästa på o lära ut vilket gör at...
Madelene Schöldberg, Rektor TIS Göteborg  |   2018-11-19  |   Kommentar:
Hej, Tack för dina åsikter. Inför läsåret 2018/2019 har vi anlitat en ny matleverantör som heter Matverket. Vi har haft stora förhoppningar då de lagar mat från grunden och inte levererar halvfabrikat. Vi förtillsammans med elevkår och matråd samtal med matleverantör för att komma tillrätta med de problem våra elever har lyft. Det är nu dags för...
Visa hela
          (1)
*   |   2018-09-13
TIS är en skola som jag inte skulle rekommendera nu efter mina år här. Dom lovar saker som till exempel en ny större matsal, är helt behövlig då det inte finns tillräckligt med platser i den vanliga, som helt plötsligt blev uthyrd till en av Thorengruppens andra områden. Vi skulle också välja inriktningar som var anpassad så att man skulle kunna...
Visa hela
          (2)
Elev   |   2018-04-12
Jag går på Thoren och tycker att det är det bästa valet jag gjort. Vi har en rektor som verkligen bryr sig om oss elever, lärarna är toppen och bra på att lära ut något som jag tycker är viktigt. Jag tycker att det är en mysig skola där man känner de flesta och där både personal och elever hälsar på varandra. Jag kan varmt rekommendera Thoren I...
Visa hela
          (5)
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik, fyll i följande uppgifter: