Visa gymnasium.se som: Mobil

Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik

Thoren Innovation School Göteborg
Programinformation
Ort: Göteborg
Antal elever: 63 (år 1)
Utbildningstyp: Teknikprogrammet
Antagningspoäng:
(statistik från 2017)
Medelvärde: 228,5
Lägsta: 140

Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik

Innovation program på Thoren Innovation School Göteborg

Teknikprogrammet på Thoren Innovation School Göteborg

Är du en idéspruta, en innovatör, och gillar tekniska lösningar? Då kommer du nog att trivas på Innovation Program på Thoren Innovation School Göteborg. Det här programmet passar bra om du ser dig själv som en framtida ingenjör eller utvecklare av exempelvis appar. Kanske är det så att du brinner ännu mer för design av hus och byggnader och vill arbeta som arkitekt? Det spelar mindre roll, det du behöver veta är att din resa mot de målen börjar på Teknikprogrammet (Innovation Program).

Oavsett vilket teknikämne som intresserar dig får du med Innovation Program en bred bas att stå på. Här blandas teori med verklighetsnära lärande och du får ofta arbeta i projektform, precis som du kommer att göra senare i arbetslivet.

Specialiseringar inom Information och medieteknik

Ingenjör

Specialiseringen erbjuder dig en bra grund inom IT och webbteknik i kombination med högre studier i matematik och fysik. 

Arkitektur

Specialiseringen erbjuder en bra grund inom design och formgivning i kombination med högre studier i matematik fysik. Det här är rätt inriktning för dig som är intresserad av att läsa till designer, arkitekt, eller ingenjör efter gymnasiet.

Applikationsdesign

För dig som tänker dig en framtid som till exempel art director, webbutvecklare, programmerare, spelutvecklare eller annat yrke inom digitalt skapande. Du fördjupar dig inom applikationsdesign efter att du har läst grunderna inom IT och webbutveckling.

Speldesign

Vill du bli framtidens stjärna inom spelutveckling? Här får du lära dig grunderna i hur spel utvecklas och designas. I framtiden har du även möjlighet att arbeta inom andra kreativa områden, till exempel film och reklam.

Är du intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Videoreportage

Utveckla dina idéer!

Läs mer Thoren Innovation School

På Thoren Innovation School, Innovationsgymnasiet, får du utveckla dina idéer. Gå från idé till genomförande och gör praktik under minst 10 veckor på en arbetsplats - oavsett vilket program du läser!


Ansökan

Ansök till Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik

Som boende i samma kommun som Thoren Innovation School Göteborg söker du till programmet via Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 5073 40222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 61
E-post: gymnasieantagningen@grkom.se

Behörighet

För gymnasiebehörighet till ett högskoleförberedande program krävs godkända betyg i svenska eller svenska som andraspråk, engelska, matematik och i minst nio andra ämnen från grundskolan.

  • För teknikprogrammet ska tre av de ytterligare nio ämnena vara biologi, fysik och kemi.

Gymnasieexamen

Teknikprogrammet (TE) är ett högskoleförberedande gymnasieprogram och leder till Högskoleförberedande examen.

Få kontakt med skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik.

Fyll i dina kontaktuppgifter

Skicka din intresseanmälan

Få mer information från skolan

Errors
Valfritt
Valfritt

Thoren Innovation School Göteborg

Thoren Innovation School Göteborg

Thoren Innovation School Göteborg är en skola där du blir sedd för den du är. Hos oss får du frodas i en stimulerande miljö där du utvecklar dig själv och dina idéer samtidigt som du får den bästa utbildningen inom...


Läs mer om Thoren Innovation School Göteborg och visa alla program.

Kontaktuppgifter till Thoren Innovation School Göteborg

Thoren Innovation School Göteborg

Åvägen 17 A
412 51 Göteborg

 Visa telefonnummer
www.innovationsgymnasiet.se

Skolrecensioner

Elev   |   2018-04-12
Jag går på Thoren och tycker att det är det bästa valet jag gjort. Vi har en rektor som verkligen bryr sig om oss elever, lärarna är toppen och bra på att lära ut något som jag tycker är viktigt. Jag tycker att det är en mysig skola där man känner de flesta och där både personal och elever hälsar på varandra. Jag kan varmt rekommendera Thoren I...
Visa hela
          (5)
Pojken som vill in på Chalmers   |   2018-01-06
Well, när jag började på denna skola så kändes det som en drömskola. Jag skulle läsa inriktningen Speldesign och ville lära mig mer om animering. Senare under året förändras mitt intresse för matematik och fysik och ändrar till ingenjör inriktningen och inser att den inte alls är lika bra som speldesign inriktningen. Jag ska försöka dela upp det...
Visa hela
          (3)
Naturbegåvning   |   2017-04-20
Skolan är inte ny, men köptes nyligen av Thorén (tidigare Portalen). Det är en mycket trevlig plats, men har någorlunda trånga lokaler. Alla lärare är trevliga, och helt ok när det kommer till undervisning. Skolan är privatägd och spenderar mycket energi på marknadsföring, men ekonomin verkar vara stabil då ett flertal skolor drivs under Thoréns...
Visa hela
          (4)