Visa gymnasium.se som: Mobil

Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik

Thoren Innovation School Göteborg
Programinformation
Göteborg
Teknikprogrammet
(Läs mer) Öppet hus
2020-04-07
2020-05-14

Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik

Teknikprogrammet på Thoren Innovation School Göteborg

Är du en idéspruta, en innovatör, och gillar tekniska lösningar? Då kommer du nog att trivas på Innovation Program på Thoren Innovation School Göteborg. Det här programmet passar bra om du ser dig själv som en framtida ingenjör eller utvecklare av exempelvis appar. Kanske är det så att du brinner ännu mer för design av hus och byggnader och vill arbeta som arkitekt? Det spelar mindre roll, det du behöver veta är att din resa mot de målen börjar på Teknikprogrammet (Innovation Program).

Oavsett vilket teknikämne som intresserar dig får du med Innovation Program en bred bas att stå på. Här blandas teori med verklighetsnära lärande och du får ofta arbeta i projektform, precis som du kommer att göra senare i arbetslivet.

Specialiseringar inom Information och medieteknik

INGENJÖR – För dig som vill bli ingenjör och har tänkt läsa vidare. Specialiseringen erbjuder en bra grund inom IT och webbteknik i kombination med högre studier inom matematik och fysik.

ARKITEKT – Passar dig som i framtiden vill bli designer, arkitekt, eller kanske byggnadsingenjör.

SPEL- OCH APPUTVECKLARE – Vill du skapa de senaste och trendigaste spelen och apparna? Här får du lära dig om animation, design och gränssnitt. I framtiden kan du jobba som spelutvecklare, apputvecklare, art director, eller med mediaproduktion.

Är du intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Videoreportage

Utveckla dina idéer!

Thoren Innovation School

På Thoren Innovation School, Innovationsgymnasiet, förbereds du för framtidsjobben. Gå från idé till genomförande och gör praktik under minst 5 veckor på en arbetsplats - oavsett vilket program du läser!


Ansökan

Ansök till Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik

Som boende i samma kommun som Thoren Innovation School Göteborg söker du till programmet via Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
E-post: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Behörighet

För behörighet till Teknikprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Teknikprogrammet (TE) är ett högskoleförberedande gymnasieprogram och leder till Högskoleförberedande examen.

Få kontakt med skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik så kommer skolan att kontakta dig.

Thoren Innovation School Göteborg

Thoren Innovation School Göteborg

Thoren Innovation School Göteborg förbereder dig för framtidsjobben 

Thoren Innovation School är skolan som alltid hänger med i utvecklingen – här är alla program utformade för att göra dig bäst förberedd på framtidsjobben. Vill du bli forskare, apputvecklare eller speldesigner? Thoren Innovation School tar dig dit.  På Thoren...


Läs mer om Thoren Innovation School Göteborg och visa alla program.

Kontaktuppgifter till Thoren Innovation School Göteborg

Thoren Innovation School Göteborg

Åvägen 17 A
412 51 Göteborg

 Visa telefonnummer
www.innovationsgymnasiet.se

Skolrecensioner

Snittbetyg: 3,5

Baseras på 8 recensioner.

#MakeTISGreatAgain
(4)
Thoren Innovation School Göteborg har en hel del fördelar men också några nackdelar. Jag tog nyligen studenten från TIS och mina tre år har varit väldigt turbulenta vilket innebär att skolan har haft både sina ljusa och mörka stunder. Trean har varit förvånansvärt bra, men tvåan var betydligt sämre. Under mina tre år har skolan stött på massor a...
Visa hela
Red
(1)
Lärarna säger en sak utan information eller fakta och sen ångrar dem sig. Dem ger ingen feedback till varför man får det betyget man får. Maten är ett skämt. Skolans pengar går åt fel saker, dem köper nya skoldator som är värt runt ca 15000kr som runt bara 6 elever får använda istället av maten eller bättre lärare. Lärare kan vara övertygade och...
Visa hela
elev
(4)
Jag går i tvåan på TIS och är nöjd med mitt val. Det är en trevlig skola med schyssta elever och lärare. Många av recensionerna här är väldigt negativa och dom punkter som tas upp har blivit tagna på allvar av skolans styrelse. Dom problemen som finns/ har funnits är nästan helt åtgärdade. Skolmaten har helt klart förbättrats, det finns en bra ...
Visa hela
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik från Thoren Innovation School Göteborg, fyll i dina uppgifter:

Recensioner
Utbildningsrecensioner
(3,5)
Baseras på 8 recensioner.