Visar 1-20 av 66 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar program i sökresultatet.
  • = Riksintag
  • = Har lediga platser
Visar 1-20 av 66 träffar
1
2
3
4

Design och produktutveckling på gymnasiet!

Drömmer du om att jobba med att designa och utveckla datorer, bilar eller produkter som ska säljas i detaljhandeln i framtiden? Design och produktutveckling hör även hemma inom industrin, där du kan arbeta med att producera stora mängder föremål.

Design och produktutveckling

Oavsett i vilken bransch du vill jobba med design och produktutveckling i så kommer du att få lära dig om hela arbetsprocessen från idé till färdig produkt. Du får kunskap om hur din design påverkar produktens kvalitet liksom val av material och sätt att producera den. Genom logistik lär du dig hur du effektiviserar produktionen, marknadsför varan och gör den så miljövänlig som möjligt. Det blir ett samspel mellan behov, estetik, funktion, konstruktion, produktion och hållbar utveckling, där du får använda ditt intresse för design, färg och form.

Produktutveckling

Inom Produktutveckling går ni igenom hur man fördelar ansvarsområden och arbetsuppgifter när ett föremål ska produceras. Du lär dig om vilka material som kan användas för olika syften och vilken typ av produktionsmetod som krävs. Samtidigt får du kunskaper i hur du kan effektivisera produktionen och göra den så miljövänlig som det går.

Programspecifika kurser inom Design och produktutveckling

På Teknikprogrammets inriktning Design och produktutveckling läser du följande programspecifika ämnen:

•    Bild
•    Cad
•    Design
•    Konstruktion

Teknikprogrammet

Design och produktutveckling är en inriktning som du läser på Teknikprogrammet. Programmet passar dig som bland annat vill veta mer om hur teknik påverkar oss, samhället och miljön. På Teknikprogrammet pluggar du även matematik, fysik, kemi och teknik.

Vill du läsa vidare efter gymnasiet?

Efter din utbildning på Teknikprogrammet får du grundläggande högskolebehörighet. Det innebär att du kan söka in till flera olika universitetsprogram efter gymnasiet. Du kan bland annat läsa vidare på skolor som Kungliga Tekniska högskolan, Konstfack, Arkiteturhögskolan, eller Designhögskolan i Umeå. 

Jämför dina favoriter
Reportage
Eleverna berättar om skolan

Mårten, Ahmed och Sally är elever som går eller har gått på Tycho Braheskolan. Läs mer om hur de tänkte inför sina gymnasieval och deras upplevelse av skolan!

Läs mer
Adam läser teknik på NTI

Gillar du teknik, matte och fysik? I den här intervjun berättar Adam om hur det är på teknikprogrammet och ger sina bästa tips inför gymnasievalet.

Läs mer
Vad händer efter NTI Gymnasiet S...

Simon och Sandra har läst media på NTI Gymnasiet i Sundsvall. I en intervju så berättar dessa två hur deras val att fortsätta efter gymnasietiden har sett ut.

Läs mer
Spetsutbildning i biomedicin
Härnösands gymnasium

– Jag sökte hit för att jag är intresserad av biologi och för att jag ville gå ett högskoleförberedande program. Jag har alltid gillat biologi, säger Mira Li Jansson.

Läs mer
Linnea Sandelin berättar om Desi...

Linnea Sandelin går i årskurs 3 på Designgymnasiets Arkitektur och Design. Hon trivs väldigt bra på skolan och beskriver det som en plats där man hör hemma.

Läs mer

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information