Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Få mer information om programmet 👍

Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Samhällsvetenskap

Vill du utveckla din förståelse för världen, samhället och människan? Vill du fördjupa dig inom psykologi och beteendevetenskap? Då är Samhällsvetenskapsprogrammet ett bra val för dig. 

Programmet ger dig goda kunskaper i samhällskunskap, psykologi och sociologi. Dessutom läser du kurser som filosofi och moderna språk. 

På programmet lär du dig vad som styr och påverkar världen vi lever i. Du studerar samhället ur svenska och internationella perspektiv samt fördjupar dig i demokrati, miljö, etik och genus. 

Djupdyk i beteendevetenskap 

På inriktningen beteendevetenskap djupdyker du i frågor som varför vi människor tänker och agerar som vi gör samt hur vi samspelar i grupp. Du stärker även dina färdigheter i kommunikation och ledarskap. 

Starta eget UF-företag 

I årskurs 3 får du testa på livet som entreprenör genom att starta och driva ett UF-företag. Under hela resan får du råd och stöttning av våra professionella UF-lärare. 

Tre år som öppnar dörrar 

Samhällsvetenskapsprogrammet ger bred behörighet till högskola och universitet – perfekt om du vill studera vidare efter gymnasiet. Du kan också fortsätta karriären som egenföretagare eller börja jobba direkt. 

Varför välja Samhällsvetenskapsprogrammet? 

  • Fördjupa dig inom allt från samhällsvetenskap till psykologi och kommunikation 
  • Starta eget UF-företag  
  • Få behörighet till högskola 
Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Västerås

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen i Västerås. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Stadshuset, E268 721 87 Västerås
Telefon: 021-39 06 00
Mejladress: gymnasieantagningen@vasteras.se

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Få kontakt med skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Skolrecensioner

Snittbetyg: 4,3

Baseras på 3 recensioner
Skriv en recension
4/5
Nara
08 feb 2017
Bra skola

Tycker verkligen om min skola, men det negativa är att de fokuserar Mycket mer på ekonomi linjen Än alla andra :(

5/5
Ebba CmP14
24 jan 2017
TBS

Super mysig skola. Gillar den "lilla" känslan där alla får vara med. Lärarna ser alla som en person och inte bara som en elev. Något som bidrar till en bättre skolgång är den ny...

Visa hela
4/5
Hanna Gillberg
24 jan 2017
Så NÖJD!

I sommar tar jag studenten och jag känner mig mer än nöjd över mitt val av program och skola! Jag trivs så bra med alla lärare på skolan, jag är tacksam över att lärarna bryr si...

Visa hela
Thoren Business School Västerås
Kopparbergsvägen 25
722 13 Västerås

Välkommen till Affärsgymnasiet! 

Är du intresserad av företagande? Vill du testa detta på gymnasiet samtidigt som du bygger kunskap och växer som människa? Då är Affärsgymnasiet rätt skola för dig.  Affärsgymnasiet värdesätter och kvalitetssäkrar kunskap – för det är kunskap som lägger grunden...

Läs mer om Thoren Business School Västerås och visa alla program.

Sponsrad