Visar 1-20 av 41 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar program i sökresultatet.
  • = Riksintag
Visar 1-20 av 41 träffar
1
2
3

Mer om Medier, information och kommunikation

Medier, information och kommunikation är en inriktning på Samhällsvetenskapsprogrammet där du får lära dig om mediernas roll i samhället och hur man kan väcka intresse och förmedla ett budskap med hjälp av medieteknik. I utbildningen ingår journalistik, information och reklam. Inriktningen ska ge kunskaper om kommunikation genom text, bild och ljud.

Lär dig om interaktiv kommunikation

På Medier, information och kommunikation får du utveckla praktiska och teoretiska kunskaper i olika interaktiva kommunikationsformer. Du får också möjlighet att undersöka hur media påverkar individers och gruppers åsikter genom opinionsbildning och hur vår omvärldsuppfattning formas.

Mediernas kommunikativa roll

Inriktningen Medier, information och kommunikation ger grundläggande kunskaper i kommunikationsteori och du får förståelse för olika massmedieteorier som kan användas för att analysa och strukturera masskommunikation.
Du får också lära dig om den kommunikativa rollen som medierna har och hur det är kopplat till demokratins utveckling och olika händelser.

På Samhällsvetenskapsprogrammets inriktning Medier, information och kommunikation behandlas nya medieformer, utifrån hur medielandskapet ser ut i världen. Man tittar också på hur mediernas innehåll skiljer sig från deras budskap och hur det kan tolkas och upptäckas, framförallt genom att analysera texten som uttrycksmedel.

Ämnen på inriktningen Medier, information och kommunikation

I inriktningen ingår ämnena Medier, samhälle och kommunikation, Mediekommunikation, Medieproduktion samt Psykologi.

  • I ämnet Medier, samhälle och kommunikation behandlas medier och kommunikation utifrån ett teoretiskt och samhällsvetenskapligt perspektiv.
  • Ämnena mediekommunikation och medieproduktion tar upp hur budskap kan framställas och hur man skapar en medieproduktion utifrån ett specifikt syfte.
  • Psykologiämnet kompletterar medieämnena för att du ska få en förståelse för människors känslor, tankar och beteenden, så att du kan utforma buskap och innehåll i en medieproduktion.

Inriktningen omfattar 350 poäng till skillnad från de två andra inriktningarna som omfattar 450 poäng. De 100 extrapoängen ger varje skola möjlighet att profilera sig och ge eleverna fördjupade eller breddade kunskaper.

Läs om liknande utbildningar:

Information och medieteknik på Teknikprogrammet
Bild och formgivning på Estetiska programmet
Beteendevetenskap på Samhällsvetenskapsprogrammet
Samhällsvetenskap på Samhällsvetenskapsprogrammet

Jämför dina favoriter
Reportage
Mariam och Osama på Odengymnasiet

Intresserad av att veta mer om Odengymnasiet? Läs intervjun med Mariam och Osama som pluggar på Samhällsvetenskapsprogrammet respektive Teknikprogrammet! 

Läs mer
NTI Gymnasiet var rätt val för Thor

Thor Sone pluggade Teknikprogrammet på NTI Gymnasiet och jobbar idag som utvecklare på företaget Vobling. I den här intervjun berättar Thor hur det var att studera på NTI Gymnasiet och delar med sig av tips inför gymnasievalet.

Läs mer
Galbayar och Andreas läser på Od...
Odengymnasiet

Galbayar läser första året på teknikprogrammet på Odengymnasiet. Andreas läser andra året på samhällsvetenskapsprogrammet. Här berättar de om hur det är att läsa på Odengymnasiet, vilka framtidsdrömmar de har och mycket mer. 

Läs mer
Spetsutbildning i biomedicin
Härnösands gymnasium

– Jag sökte hit för att jag är intresserad av biologi och för att jag ville gå ett högskoleförberedande program. Jag har alltid gillat biologi, säger Mira Li Jansson.

Läs mer
Nadine pluggar Samhällsvetenskap...

Nadine pluggar på Samhällsvetenskapsprogrammet på Grillska Gymnasiet Uppsala. Läs mer om hur Nadine tycker det är att plugga på gymnasiet och varför hon valde just Grillska Gymnasiet.

Läs mer

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information