Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Thoren Business School Helsingborg
Programinformation
Helsingborg
Naturvetenskapsprogrammet
(Läs mer) Öppet hus
2023-04-29
2023-05-09

Om utbildningen

Management Program – Naturvetenskapsprogrammet på Thoren Business School Helsingborg

Framtiden behöver fler entreprenörer inom naturvetenskap. Vill du ha en bred naturvetenskaplig grund kombinerad med utbildning inom företagande? Då är Management Program rätt för dig.

Programmet ger dig en unikt kombinerad naturvetenskaplig och entreprenöriell plattform som tar dig långt. Du blir en naturentreprenör med kompetens att klara av att skapa hållbara innovationer för samhället. Framtidens ledare behöver även vara problemlösare som kan ta sig an en komplex omvärld. Därför ingår en ledarskapsutbildning med fokus på̊ det personliga och kommunikativa ledarskapet.

På Management Program på Thoren Business School Helsingborg kan du välja att inrikta dig mot naturvetenskap eller naturentreprenör. På programmet har du valbara kurser som hjälper dig att bygga upp en kompetens som garanterat kommer att ge dig ett efterfrågat yrke. Under utbildningen kommer du att ha praktik (APL) i åtta veckor, och dessutom tre ledarskapsveckor där fokus ligger på det personliga och kommunikativa ledarskapet.

Programfördjupning

Naturvetenskap

  • Entreprenörskap – 100 poäng
  • Naturvetenskaplig specialisering – 100 poäng
  • Biologi 2 – 100 poäng
  • Kemi 2 – 100 poäng
  • Fysik 2 – 100 poäng
  • Matematik 4 – 100 poäng
Är du intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Naturvetenskapsprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Helsingborg. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Skol- och fritidsförvaltningen, 251 89 Helsingborg
Telefon: 042-104700
Mejladress: gymnasieantagningen@helsingborg.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

Thoren Business School Helsingborg

Sveriges främsta affärsgymnasium – Thoren Business School

“Det bästa med TBS är att vi har lärare som bryr sig om oss och vårt lärande och som verkligen brinner för att lära ut.” – Maja Karlsson, Communication Program Thoren Business School Helsingborg är affärsgymnasiet som alltid strävar efter att...


Läs mer om Thoren Business School Helsingborg och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Thoren Business School Helsingborg

Södra Kyrkogatan 4
252 23 Helsingborg

 Visa telefonnummer
affarsgymnasiet.se

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 1 recensioner.

Kajsa

Bra gemenskap mellan alla klasser och alla årskurser. De finns alltid något att göra och någon att umgås med. Lärarna är grymma och gör att vi elever hittar de roliga med skolan. De fungerar väldigt bra med distansundervisning, vår elevhälsa tar väldigt bra hand om oss för att se så alla mår bra och får den hjälp de behöver. Våra lärare hjälp...

Visa hela
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(5,0)
Baseras på 1 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap från Thoren Business School Helsingborg, fyll i dina uppgifter:

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information