Svara på vår undersökning gymnasievalsrapporten och ha chans att vinna biobiljetter! 📽️ Gör undersökningen här!

Restaurang- och livsmedelsprogrammet
Inga recensioner än

Restaurang- och livsmedelsprogrammet

Thomasgymnasiet, i Strängnäs
Antal elever
Antal elever: cirka 10 (.)
Antal elever
Antal elever: cirka 10 (.)

Om utbildningen

Restaurang- och livsmedelsprogrammet passar dig som vill jobba kreativt med mat och dryck. Under programmets gång utvecklar du kunskaper inom matlagning, bakning, service och företagande.

Undervisningen på restaurang- och livsmedelsprogrammet är både teoretisk och praktisk. I programmet ingår 15 veckors praktik där du får möjlighet att omsätta dina teoretiska kunskaper i praktiken. Restaurang- och livsmedelsprogrammet är ett yrkesförberedande program som leder till en yrkesexamen och förbereder dig inför att jobba som exempelvis kock, konditor och servitris eller servitör.

Behörighet

För behörighet till Restaurang- och livsmedelsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Restaurang- och livsmedelsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Restaurang- och livsmedelsprogrammet

Du söker programmet via antagningskansliet Antagningskansliet i Strängnäs. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Campus Strängnäs 645 80 STRÄNGNÄS
Telefon: 0152-291 00
Mejladress: ann-sofie.lundstrom@strangnas.se
Thomasgymnasiet
Kaserntorget 1
645 80 Strängnäs

Thomasgymnasiet vill att du ska bli en vinnare

Thomasgymnasiet har ett brett utbud av teoretiska program som ger dig möjligheten att fördjupa dig inom något av skolans fokusområden. För dig som vill gå en yrkesutbildning ger gymnasieprogrammen mycket goda möjligheter att utveckla ett kontaktnät inom det yrke som...

Läs mer om Thomasgymnasiet och visa alla program.

Sponsrad