El- och energiprogrammet

El- och energiprogrammet

Thomasgymnasiet, i Strängnäs
Antal elever
Antal elever: cirka 60 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 232,5
(medelvärde: 256,6)
Antal elever
Antal elever: cirka 60 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 232,5
(medelvärde: 256,6)

Om utbildningen

El- och energiprogrammet passar dig som intresserad av energi-, vatten- och miljöteknik eller datorer och kommunikation. Under programmets gång får du lära dig hur man underhåller och arbetar så att samhället har tillgång till el, energi och vatten.

Undervisningen på el- och energiprogrammet är både teoretisk och praktisk. I programmet ingår 15 veckors praktik där du får möjlighet att omsätta dina teoretiska kunskaper i praktiken. El- och energiprogrammet är ett yrkesförberedande program som leder till en yrkesexamen och förbereder dig inför att jobba som exempelvis automationstekniker, järnvägstekniker och nätverkstekniker.

Behörighet

För behörighet till El- och energiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

El- och energiprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till El- och energiprogrammet

Du söker programmet via antagningskansliet Antagningskansliet i Strängnäs. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Campus Strängnäs 645 80 STRÄNGNÄS
Telefon: 0152-291 00
Mejladress: ann-sofie.lundstrom@strangnas.se
Thomasgymnasiet
Kaserntorget 1
645 80 Strängnäs

Thomasgymnasiet vill att du ska bli en vinnare

Thomasgymnasiet har ett brett utbud av teoretiska program som ger dig möjligheten att fördjupa dig inom något av skolans fokusområden. För dig som vill gå en yrkesutbildning ger gymnasieprogrammen mycket goda möjligheter att utveckla ett kontaktnät inom det yrke som...

Läs mer om Thomasgymnasiet och visa alla program.

Sponsrad