Ekonomiprogrammet

Ekonomiprogrammet

Thomasgymnasiet, i Strängnäs
Antal elever
Antal elever: cirka 70 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 275,0
(medelvärde: 295,8)
Antal elever
Antal elever: cirka 70 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 275,0
(medelvärde: 295,8)

Om utbildningen

Ekonomiprogrammet passar dig som intresserad av samhällsvetenskap, ekonomi och juridik. Under programmets gång får du diskutera och analysera företagsekonomiska, samhällsekonomiska och juridiska frågeställningar.

Ekonomiprogrammet är ett högskoleförberedande program och förbereder dig inför fortsatta studier i ekonomi, juridik och övriga samhällsvetenskapliga områden på universitet och högskola. Efter avslutade studier kan du exempelvis vidareutbilda dig till civilekonom, jurist och fastighetsmäklare.

Behörighet

För behörighet till Ekonomiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Ekonomiprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Ekonomiprogrammet

Du söker programmet via antagningskansliet Antagningskansliet i Strängnäs. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Campus Strängnäs 645 80 STRÄNGNÄS
Telefon: 0152-291 00
Mejladress: ann-sofie.lundstrom@strangnas.se
Thomasgymnasiet
Kaserntorget 1
645 80 Strängnäs

Thomasgymnasiet vill att du ska bli en vinnare

Thomasgymnasiet har ett brett utbud av teoretiska program som ger dig möjligheten att fördjupa dig inom något av skolans fokusområden. För dig som vill gå en yrkesutbildning ger gymnasieprogrammen mycket goda möjligheter att utveckla ett kontaktnät inom det yrke som...

Läs mer om Thomasgymnasiet och visa alla program.

Sponsrad